AsztaliteniszSzerény buzăui vendégszereplés

2020. február 3., hétfő, Sport

Péntektől szombatig Buzău adott otthont az ifjúsági III-as (11–12 év) korosztályú asztaliteniszezők csapatbajnokságának, amelyen mindkét háromszéki alakulatunk képviseltette magát egy-egy fiú és lány csapattal. Mind a Nagy Mózes SK, mind a Sepsi ISK pingpongozói szerény teljesítménnyel zárták az új és kissé bonyolult rendszerben megtartott havasalföldi megmérettetést, miután csak egyiküknek sikerült feljutni a tizenhatos főtáblára.

  • A Nagy Mózes SK csapatai
    A Nagy Mózes SK csapatai

A kézivásárhelyi Nagy Mózes SK fiúegyüttese (Fekete Tamás, Handra Márk, Mátyás Tamás) egy győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárta alsóházi csoportját, s így selejtezőt játszott a főtáblára való jutásért a Mioveni SK alakulatával. Kerekes Barnabás legényei 3–0-ra hozták a párharcot, a tizenhatos főtábla első körében a későbbi győztes, a Besztercei SPL I.-től kaptak ki 3–0-ra. A lányok (Canea-Kocsis Abigél, Balázs Boglárka, Bejan Boglárka) felsőházi csoportban kezdték a küzdelmet, s két elvesztett mérkőzés után további selejtezőt játszottak a főtáblára jutásért. Sajnos ezen a meccsen sem kedvezett a szerencse nekik, hiszen 3–0-ra veszítettek a Pantelimoni ASCOV I. gárdájával szemben. Utóbbi együttes ezüstérmes lett a háromnapos versenyen.

A megyeszékhelyi Sepsi ISK fiúcsapata (Korodi Krisztián, Korodi Dániel, Bálint Tamás) felsőházi csoportból vágott neki a viadalnak, ám három verességgel és a negyedik pozícióban fejezték be a korosztályos bajnokság első szakaszát. Ennek ellenére tovább harcolhattak, és a főtábláért kiírt selejtezőben a Bukaresti 1-es számú ISK csapatával találkoztak, amelyen 3–1-es vereséget szenvedtek. A sportiskolás lányok (Dénes Anna, Raluca Isar, Bende Hanna) egy győzelmet és egy vereséget hoztak össze alsóházi csoportjukban, és számukra két mérkőzés után már véget ért is a csapatviadal.

Az ifjúsági III-as csapatbajnokság végeredménye: * fiúk: 1. Besztercei SPL I., 2 Giurgiui Duna 2020, 3. Újszentes és Câmpulung * lányok: 1. Buzău MSK I., 2. Pantelimoni ACSOV I., 3. Konstancai Farul és Besztercei SPL. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 956
szavazógép
2020-02-03: Sport - :

A címvédő legyőzte a montenegrói bajnokot (Női kézilabda, Bajnokok Ligája)

A Győri Audi ETO KC szombaton hazai pályán 26–24-re legyőzte a montenegrói Budućnost Podgorica csapatát, míg az FTC-Rail Cargo Hungaria vasárnap 29–27-re kikapott a dán Esbjerg otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában.
2020-02-03: Sport - :

Đoković nyolcadszor bajnok (Tenisz, Australian Open)

Novak Đoković nyolcadszor nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A szerb klasszis a vasárnapi döntőben ötszettes küzdelemben diadalmaskodott Dominic Thiem felett, és győzelmével mától visszatért a világranglista élére is.