Bocuse d`Or szakácsversenyKézdivásárhelyi nyertese van a budapesti döntőnek

2020. február 6., csütörtök, Közélet

A kézdivásárhelyi származású Veres István, a budapesti Babel étterem séfje és segédje, Molnár Bence nyerte a Magyar Bocuse d`Or Akadémia által a Hungexpón szervezett szakácsverseny döntőjét szerdán Budapesten. Ezáltal ők képviselik Magyarországot a májusban Tallinnban tartandó európai döntőn. A legjobb konyhai munkát elismerő különdíjat szintén Veres István kapta.

  • Veres István és segédje, Molnár Bence. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt
    Veres István és segédje, Molnár Bence. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Veres István azt nyilatkozta, hogy győzelme a kitartó munkának köszönhető. Ez egy olyan verseny, amelyben nincsenek ellenfelek, hanem folyamatosan magaddal küzdesz, magadat kell legyőznöd, tette hozzá. Most is az volt a célja – mint mindig –, hogy ő legyen a legjobb, mert maximalista – fejtette ki a séf. Hozzátette, ennek ellenére nem teljesen elégedett teljesítményével, az európai döntőre mindent pár százalékkal még jobban kell csinálnia. Nem hisz a tökéletességben, a fejlődésben hisz – mondotta Veres István.

A világ egyik legrangosabb csúcsgasztronómiai versenyének magyarországi döntőjén a versenyzőknek két ételt – egy halas és egy húsos tálat – kellett elkészíteniük, amihez 5 óra 35 perc állt rendelkezésükre. A haltál kötelező alapanyaga 6 egész pisztráng, Törley Chardonnay Brut és a meglepetés zöldség, a káposzta volt. A hústál kötelező alapanyaga hét fürj, két kacsamáj és egy üveg vörösbor volt.

Az európai döntőbe jutásért hat séf versenyzett segédjével: Veres István mellett Palágyi Eszter (Matild Palace), Haraszti Zsolt (Société), Csik Gábor (Caviar&Bull), Huszár Tibor (Fenyves Szálloda és Konferenciaközpont) és Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol). (MTI)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mi lenne a helyes medve-ügyben?


eredmények
szavazatok száma 2632
szavazógép
2020-02-06: Sport - :

Nottinghamben a 2022-es olimpiáért (Jégkorong)

A magyar és román férfi jégkorong-válogatott mától Nottinghamben szerepel olimpiai selejtezőtornán, amelynek győztese a 2022-es pekingi téli ötkarikás játékok utolsó kvalifikációs körébe jut.
2020-02-07: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Házasság hete
Közel két évtizede Angliából indult el a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja ráirányítani a figyelmet. A házasság hetét ma már négy kontinens huszonegy országában ünneplik.