Labdarúgás, 1. LigaA Sepsi OSK először győzhet az FC Botoșani ellen

2020. február 15., szombat, Sport

Akárcsak az előző hétvégén, vasárnap ismét hazai közönség előtt lép pályára a Sepsi OSK, amely 17 órától a szintén öt mérkőzés óta veretlen FC Botoșani csapatával játszik a sepsiszentgyörgyi stadionban az élvonalbeli bajnokság 25. fordulójában.

  • Fotó: Henning János
    Fotó: Henning János

A piros-fehér mezesek a legutóbbi öt mérkőzésükön nem szenvedtek vereséget, sőt, Leo Grozavu irányítása alatt mindegyik hazai meccsüket megnyerték. A Marius Croitoru irányította moldvai együttes idegenben is szorgalmasan gyűjtötte a pontokat, ugyanis ötször győzött, ötször döntetlent játszott és mindössze kétszer maradt alul. A székelyföldi csapat története során eddig hétszer találkozott a moldvai gárdával, ám még egyszer sem sikerült begyűjteni a három pontot, három döntetlen mellett négyszer az FC Botoșani bizonyult jobbnak.

„Fontos mérkőzésünk lesz, bízunk benne, hogy a végén a jobb csapat győz. Természetesen szeretnénk begyűjteni a három pontot, viszont az FC Botoșani ellen nem lesz egyszerű feladat, eddig a bajnokságban kellemes meglepetést okozott. A játékosok egy részét kicserélték, az alapemberek maradtak, valamint az idény elején a szakmai stáb is változott, a vezetőedző kiváló választás volt, hiszen az elvárások felett teljesít, fiatal szakember, támadószellemben játszik a csapata, ami bevonzza az embereket a stadionba. Mindenki tudja rólam, hogy ambíciós vagyok, minden meccset meg akarok nyerni, majd vasárnap kiderül, hogy ezúttal sikerül vagy sem. A csapatom meccsről meccsre bizonyította, hogy megértette, amit próbáltam átadni, szeretném, ha vasárnap a legjobb tizenegyet küldhetném pályára. Minden mérkőzés nyomást helyez az edzőkre és játékosokra egyaránt, ellenféltől függetlenül. Az FC Botoșani joggal pályázhat egy helyre a felsőházi rájátszásban, ahol továbbra is bizonyítania kell, hogy képes a legerősebbekkel felvenni a versenyt” – nyilatkozta Leo Grozavu vezetőedző.

Marius Ștefănescu elmondta, nehéz mérkőzésre számítanak, viszont bíznak benne, sikerül hazai pályán tartaniuk a három pontot. A 21 éves labdarúgó jól érzi magát Sepsiszentgyörgyön, úgy véli, minden mérkőzésre győzelmi szándékkal készülnek, így vasárnap is ebben a tudatban lépnek pályára. A szélső szeretne a lehető legjobban játszani, ha sikerül, góllal is segítené csapatát. (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1985
szavazógép
2020-02-15: Sport - Tibodi Ferenc:

Két háromszéki csapat a négyes döntőben (Női kosárlabda, Román Kupa)

Összességében ötödször, zsinórban negyedszer ad otthont Sepsiszentgyörgy a női kosárlabda Román Kupa négyes döntőjének, amelyet ma és holnap a Sepsi Arénában rendeznek meg. Háromszéki szempontból sporttörténelmi az idei Final Four (F4), hiszen megyénk mindkét együttesének szurkolhatunk a legjobb négy között. Ma a fennállása első kupaelődöntőjére készülő Kézdivásárhelyi SE az Aradi FCC-vel harcol a döntőbe jutásért, míg a címvédő és négyszeres győztes Sepsi-SIC a torna másik meglepetéscsapatával, az Agronómia Bukaresttel csatázik. A döntőt vasárnap 19.30 órától játsszák.
2020-02-15: Közélet - Fekete Réka:

Büszkén viszik tovább az örökséget (160 éves a Székely Mikó Kollégium)

Gróf Mikó Imre élete és munkássága összmagyar nemzeti örökség, egy olyan ember hagyatéka, aki nem dicsőségre vágyott, hanem hatni akart – összegezte az iskola egyik alapítójának, támogatójának máig is tartó hatását Egyed Ákos történész, akadémikus tegnap a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium dísztermében tartott előadásán. Az elmúlt közel négy hónap alatt többféle eseményen mutatták be a nagy hírű alma mater múltját és jelenét, a tavaly novemberben kezdődött jubileumi ünnepségsorozat ma sportvetélkedőkkel, gálaműsorral és bállal ér véget.