Nyugdíjazzák Sebastian Cucoşt

2020. március 5., csütörtök, Belföld

Marcel Vela ügyvivő belügyminiszter tegnap bejelentette, hogy saját kérésére, illetve a belügyminisztérium orvosi bizottságának véleményét figyelembe véve tartalékállományba helyezik Sebastian Cucoş ezredest – tudósított tegnap a Főtér.ro.

  • Fotó: Simion Mechno
    Fotó: Simion Mechno

Ő volt az, aki a 2018. augusztus 10-i bukaresti kormányellenes diaszpóratüntetésen a csendőrség ideiglenes főparancsnokaként könnygázzal és masszív gumibotoztatással oszlatta szét a békés tömeget, a tavalyi úzvölgyi temetőfoglaláson pedig civilben irányította a román focihuligánokat. Két hónappal később, augusztus elején kinevezték a bukaresti csendőrség élére, pár nappal azelőtt, hogy az egy évvel korábbi véres tiltakozás évfordulóján újabb diaszpóratüntetést tartottak a fővárosban. A 46 esztendős ezredest valószínűleg megviselték az utóbbi évek eseményei, hisz elég sok piszkos munkát vállalt. Cucoș egyébként éles bevetéseken is járt Afganisztánban és Koszovóban, ahol meg is sebesült.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 626
szavazógép
2020-03-05: Belföld - :

Nem ért egyet a bánásmóddal

Victor Costache ügyvivő egészségügyi miniszter nem ért egyet azzal a bánásmóddal, amelyben az illetékes hatóságok Sorina Pinteát részesítették, aki orvosi ellátást kért. Costache rámutatott, méltánytalan megbilincselni beteg személyeket, akik nem jelentenek kockázatot.
2020-03-05: Sport - :

Nehéz csoportban a magyar válogatott (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

A magyar nemzeti együttes a török, a szerb és az orosz csapattal, míg a román labdarúgó-válogatott az észak-ír, a norvég és az osztrák gárdával került azonos csoportba a Nemzetek Ligája amszterdami sorsolásán.