Nyugdíjazzák Sebastian Cucoşt

2020. március 5., csütörtök, Belföld

Marcel Vela ügyvivő belügyminiszter tegnap bejelentette, hogy saját kérésére, illetve a belügyminisztérium orvosi bizottságának véleményét figyelembe véve tartalékállományba helyezik Sebastian Cucoş ezredest – tudósított tegnap a Főtér.ro.

  • Fotó: Simion Mechno
    Fotó: Simion Mechno

Ő volt az, aki a 2018. augusztus 10-i bukaresti kormányellenes diaszpóratüntetésen a csendőrség ideiglenes főparancsnokaként könnygázzal és masszív gumibotoztatással oszlatta szét a békés tömeget, a tavalyi úzvölgyi temetőfoglaláson pedig civilben irányította a román focihuligánokat. Két hónappal később, augusztus elején kinevezték a bukaresti csendőrség élére, pár nappal azelőtt, hogy az egy évvel korábbi véres tiltakozás évfordulóján újabb diaszpóratüntetést tartottak a fővárosban. A 46 esztendős ezredest valószínűleg megviselték az utóbbi évek eseményei, hisz elég sok piszkos munkát vállalt. Cucoș egyébként éles bevetéseken is járt Afganisztánban és Koszovóban, ahol meg is sebesült.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2020-03-05: Belföld - :

Nem ért egyet a bánásmóddal

Victor Costache ügyvivő egészségügyi miniszter nem ért egyet azzal a bánásmóddal, amelyben az illetékes hatóságok Sorina Pinteát részesítették, aki orvosi ellátást kért. Costache rámutatott, méltánytalan megbilincselni beteg személyeket, akik nem jelentenek kockázatot.
2020-03-05: Sport - :

Nehéz csoportban a magyar válogatott (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

A magyar nemzeti együttes a török, a szerb és az orosz csapattal, míg a román labdarúgó-válogatott az észak-ír, a norvég és az osztrák gárdával került azonos csoportba a Nemzetek Ligája amszterdami sorsolásán.