Zenei tehetségkutató – döntőA fogyaték nem akadály

2020. március 10., kedd, Közélet

Sepsiszentgyörgyi zenész nyerte az idei zenei tehetségkutató versenyt, amelyet a United by Music Románia Alapítvány szervezett fogyatékkal élő fiatalok számára. A szombaton Sepsiszentgyörgyön tartott országos döntőn a februári előválogatók után továbbjutott tizenhét tehetség vetélkedett, a fődíj egy tíznapos hollandiai kirándulás koncertfellépési lehetőséggel, a második és harmadik helyezett hangfelvételen vehet részt a Popas Production stúdió jóvoltából.

  • Csoportkép a díjátadó után
    Csoportkép a díjátadó után

Orosz Anna, a zenei tehetségkutató verseny menedzsere lapunk érdeklődésére elmondta, a második alkalommal szervezett vetélkedő célja ugyanaz volt, mint kezdetben: megtalálni a fogyatékkal élő zenei tehetségeket, támogatni oktatásukat, fejlesztésüket, fellépési lehetőséget biztosítani számukra és ezáltal is eloszlatni a társadalmi előítéleteket a sérültekkel szemben.

Az idei kiadásra huszonhatan jelentkeztek, a döntőbe tizenheten jutottak be Kolozsvárról, Zsibóról, Medgyesről, Csíkszeredából, Gyergyószentmiklósról, Sepsiszentgyörgyről és környékéről. A legjobbak bekerülnek a United by Music Románia zenei menedzsmenthálózatába, hosszú távon zenei oktatásban részesülhetnek és zenei karrierjüket is egyengetik – tájékoztatott a program irányítója.

A szombati verseny nagydíjasa a sepsiszentgyörgyi Kádár Zsuzsanna (hegedű), második helyezett Frigur Botond (gitár), harmadik díjas Andrada Oprean Hurduc (ének), mindketten Kolozsvárról. Meghívottként slam poetryvel fellépett Nyikó Anetta, a Music Mania együttes énekese, valamint a Music Mania és a United by Music Alapítvány saját zenekara.

A rendezvény partnere a Diakónia Keresztyén Alapítvány és az Írisz Ház.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2020-03-10: Közélet - Iochom István:

Piac nyílik Bereckben

A berecki falunapoknak is helyet biztosító volt Sörkertet alakították át multifunkcionális térré, ahol többek között egy korszerű piac is helyet kap. Ezzel párhuzamosan a régi vendéglőnek is visszaadnák egykori pompáját – tudtuk meg Dimény Zoltán polgármestertől.
2020-03-10: Világfigyelő - :

Az erős magyar nemzeti közösségek éve

2020 az erős magyar nemzeti közösségek éve, Magyarország Miniszterelnökségének nemzetpolitikai államtitkársága az idei tematikus esztendő programjaira egymilliárd forintot biztosít – nyilatkozta Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár tegnap.