Magyar–román egyezmény

2020. március 26., csütörtök, Belföld

Bogdan Aurescu román külügyminiszter és magyar hivatali kollégája, Szijjártó Péter telefonon egyeztetett tegnap az egyik országból a másikba ingázó, határ menti munkavállalók helyzetének megoldásáról.

  • Fotó: delhir.hu
    Fotó: delhir.hu

A külügyminisztérium nyilatkozata szerint a közösen hozott határozat végrehajtásának részleteit, közvetlen párbeszéd útján a két ország belügyminisztériumainak szintjén kell kidolgozni. A határrendőrség képviselői megállapodnak az e célra használható határátkelőkről, és meghatározzák a határ két oldalán mért távolságot, amelyre a megállapodás vonatkozik, és a határozat életbe lépésének pillanatát. A magyar tárcavezető tegnap délutáni Facebook-bejegyzésében azt írta: megnyitják a létavértesi, a nyírábrányi és a méhkeréki átkelőket.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1541
szavazógép
2020-03-26: Belföld - :

A fertőzés kezelési formái

Jóváhagyta az egészségügyi minisztérium a koronavírus-fertőzés kezelési protokollját, amely megjelent tegnap a Hivatalos Közlönyben.
2020-03-26: Belföld - :

Költségvetés-kiigazítás

Klaus Iohannis államfő bejelentette: a szükségállapot miatt rendkívüli költségvetés-kiigazítás körvonalazódik, ugyanis fedezni kell az egészségügyi rendszer megnövekedett költségeit, és segíteni kell azokon az embereken, akik kereseti lehetőség nélkül maradtak a koronavírus-járvány miatt, bezárt a cég, ahol dolgoztak vagy kényszerszabadságra küldték őket.