Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

„A kormányfő órája”

2020. május 19., kedd, Belföld

„A kormányfő órája” zajlott tegnap délután a parlamentben, ahol Ludovic Orban kormányfőnek a koronavírus-járvány során hozott intézkedésekről kellett beszámolnia.

  • Fotó: gov.ro
    Fotó: gov.ro

A vitán Victor Ponta, a Pro Románia vezetője azt mondta: a kormány nem intézkedett bizonyos gazdasági ágazatok megmentése érdekében, így ma már csak „megemlékezést” lehet azokról tartani. Ponta szerint román cégek tucatjai tartanak a csőd felé, de az IMM Invest program is ugyanebben a helyzetben van. Külön felhívta a figyelmet a mezőgazdaság nehéz helyzetére, amelyet a koronavírus-járványon kívül még a szárazság is sújt. Ponta szerint haldoklik az energetikai és szállítási szektor, a sport- és kulturális ágazat, de a legnagyobb nehézségekkel a vendéglátóiparnak kell szembenéznie. Marcel Ciolacu képviselőházi elnök, a Szociáldemokrata Párt ügyvivő elnöke szintén bírálta a kormányfőt, kijelentve, hogy Orban veszélybe sodorta az állampolgárokat azzal, hogy nem küldte el időben a parlamentnek a vészhelyzetre vonatkozó törvénytervezetet.

Hozzászólások
Szavazás
Tart-e a koronavírus-járvány második hullámától?eredmények
szavazatok száma 158
szavazógép
2020-05-19: Belföld - :

Elfogadták a miniszter elleni indítványt

Elfogadta tegnap a szenátus plénuma az Adrian Oros mezőgazdasági miniszter ellen benyújtott egyszerű indítványt.
2020-05-19: Belföld - :

Júniusban nyitna a turisztikai ágazat

Ludovic Orban miniszterelnök június 1-jére ígérte a turisztikai ágazat képviselőinek a teraszok újranyitását, június 15-ére pedig a nyári idény megnyitását, feltéve, hogy nem nő drasztikusan az új koronavírusos megbetegedések száma.