Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Oroszország védelme„Szárazon kell tartani a puskaport”

2020. június 23., kedd, Világfigyelő

Oroszország védelmi képessége és biztonsága biztosított – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Moszkvához közeli Kubinkában lévő Patriot parkban, az orosz hadsereg főtemplománál, tegnap. Putyin a Szovjetunió elleni náci támadás 79. évfordulóján, az emlékezet és a gyász napja alkalmából kereste fel a június 14-én felszentelt Krisztus Feltámadása-templomot, amelyet tegnap nyitottak meg teljesen a hívők előtt.

  • Kirill pátriárka és Putyin elnök koszorúz. FOTÓ: REUTERS
    Kirill pátriárka és Putyin elnök koszorúz. FOTÓ: REUTERS

Oroszország polgárai számára abszolút szent a Nagy Honvédő Háborúnak (a második világháború Szovjetuniót érintő részének) és mindenkinek az emlékezete, aki a győzelemért harcolt és esett el, aki minden erejével azon volt, hogy közelebb hozza a győzelmet – hangoztatta az elnök katonák díszalakulata és veteránok előtt.

Putyin a rendezvényen – amelynek részvevői nem viseltek maszkot és nem tartották be a járványvédelmi távolságot – azt hangoztatta, hogy a katonák új nemzedéke őrzi a hagyományokat és méltó módon teljesíti a számára kitűzött feladatokat.

Kirill pátriárka, a hadsereg templomának plébánosa azt hangsúlyozta, hogy a szovjet nép hőstette az ezeréves orosz történelem legnagyobb győzelme volt. Mint mondta, ahhoz, hogy az ország történelmi fejlődése progresszív legyen, „szárazon kell tartani a puskaport”.

Az emlékezet és a gyász napja alkalmából Putyin a Kreml falánál lévő Sándor-kertben megkoszorúzta az ismeretlen katona sírját és virágot helyezett el a hős városok emlékművén. A kisebb katonai díszszemlével kísért esemény alkalmából az elnök több veteránnal kezet fogott és elbeszélgetett.

Moszkvai idő szerint 12.15-kor Oroszország-szerte egyperces csenddel emlékeztek meg a háború kezdetéről. 1941. június 22-én Vjacseszlav Molotov külügyi biztos népbiztos ebben az időpontban jelentette be, hogy Németország megtámadta a Szovjetuniót.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint a Sepsi OSK bejut a Román Kupa döntőjébe?
eredmények
szavazatok száma 966
szavazógép
2020-06-23: Világfigyelő - :

Elítélik a stuttgarti zavargást

A német szövetségi kormány elítéli a stuttgarti belvárosban a hét végén történt zavargást, amelyben megsebesült 19 rendőr és több mint 30 üzletet megrongáltak, millió eurós nagyságrendű kárt okozva.
2020-06-23: Máról holnapra - Farcádi Botond:

A félelem árnyékában

Kétségkívül aggasztóak az elmúlt napok adatai a romániai járványhelyzetről, s bár az igaz, hogy felpörgették a tesztelést, és részben ez magyarázza a beazonosított új fertőzöttek számának növekedését, ám ennek ellenére is jól látszik, hogy az enyhítések bevezetése után nagyot változott a lakosság karantén idején tanúsított magatartása.