Outsider music festVéget ért a karanténfesztivál

2020. június 24., szerda, Közélet

Erdélyi, magyarországi és hollandiai együttesek részvételével tartották meg a kilencedik zenei fesztivált fogyatékkal élők számára, amely a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány kezdeményezésére jött létre, idén a háromszéki megyeközpontban bejegyzett United by Music Alapítvány is bekapcsolódott a szervezésbe. A virtuális térben megtartott karanténfesztivál pénteki zárónapján együtt énekeltek a sérült zenészek és mentoraik.

  • A Music Mania együttes. Archív felvétel
    A Music Mania együttes. Archív felvétel

A vírus elvitte az együttlét és az együtt zenélés örömét, de azért ne szomorkodjunk – mondta fesztiválnyitó köszöntőjében múlt kedden Makkai Péter, a Diakónia fogyatékkal élőkért cselekvő ágazatának lelkész vezetője, Az Outsider Music Fest elindítója Pál apostolt idézve hangsúlyozta: „Örüljetek az Úrban mindenkor; ismét mondom, örüljetek!” (Filippi 4,4.) Ha az apostol a börtönben zsoltárokat tudott énekelni és Istent dicsőíteni, akkor mi is meg tudjuk tenni ezt a járvány okozta bezártságban is – mondotta. A karanténfesztivál ötlete Olcsvári Tündétől, az Írisz Ház vezetőjétől származott, de a szervezés közös munka volt, sokan felkarolták az ötletet és továbbvitték – emelte ki Makkai Péter. A rendezvényt az elmúlt években a Szent György Napokon tartották, mivel idén ez is elmaradt, különálló eseményként szervezték. A fesztivál mottója: a zene összeköt.

A június 16–19. közötti fesztiválon visszatérőként vett részt a tordasi Szivárvány együttes, beneveztek ajkai, marosvásárhelyi, hollandiai zenekarok, a helyieket az United by Music Alapítvány saját zenekara, a Music Mania együttes képviselte, amely a 2019-ben, első alkalommal megszervezett tehetségkutató verseny eredményeként alakult a legtehetségesebb zenészekből. (A fellépők előadásai megtekinthetőek az United by Music Romania közösségi oldalán).

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2088
szavazógép
2020-06-24: Közélet - Iochom István:

Gólyamentés Lemhényben

Hétfő este Kelemen Zoltán és Lukács Botond alsólemhényi lakos jelezte, hogy a rengeteg eső miatt egy mellékutcában a villanyoszlopon levő nagy gólyafészek annyira beázott, hogy a szél földre borította.
2020-06-24: Közélet - Bokor Gábor:

Megnyílt a turistaidény (Miniszteri látogatás Kovásznán)

Kovásznára látogatott szerdán Violeta Alexandru munkaügyi miniszter. A tárcavezető a Dacia szállodában járt munkalátogatáson, a turistaszezon újranyitása alkalmával. Az elöljáró mintegy másfél órát töltött a kedvezményes kezelőjegyekkel érkező turisták fogadására berendezkedett hotelben.