KosárlabdaStojan Ivković marad a szövetségi kapitány

2020. július 20., hétfő, Sport

A jövő szeptemberről 2022-re halasztott Európa-bajnokság végéig Stojan Ivković marad a magyar férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, miután a magyar szakszövetség (MKOSZ) megállapodott a szakemberrel, akinek így meghosszabbították a július végén lejáró szerződését.

  • Fotó: FIBA
    Fotó: FIBA

Az MKOSZ emlékeztetett: a válogatottal kiválóan szereplő Ivković klubedzői szerepvállalása miatt – a Kaposvár kispadjára ült le – a szövetség felbontotta a kapitány szerződését. Az MKOSZ elnöksége még május végén hatalmazta fel Szalay Ferenc elnököt és Bodnár Péter főtitkárt arra, hogy miután Ivković megszüntette az összeférhetetlenséget – azaz távozott a rövid ideig betöltött klubedzői posztról – kezdjék meg a tárgyalásokat a folytatásról.

Bodnár Péter főtitkár kiemelte: az elnökség teljes mértékben elégedett volt a szövetségi kapitány munkájával, akit az eredményei minősítenek. „A férfi válogatott jelenleg is vezeti Eb-selejtezős csoportját, így minden a folytatás mellett szólt. Egy nagyon fontos kitétel mind a férfi, mint a női szövetségi kapitány szerződésében szerepel: nevezetesen a saját szakágukban nem vállalhatnak élvonalbeli edzői feladatokat” – mondta a főtitkár.

Hozzátette: gyorsan megállapodtak a szakemberrel, nem volt vitás kérdés, így „minden adott ahhoz, hogy folytatódjon a sikerszéria”. „Ugyanazokkal a feltételekkel kötöttünk szerződést a kapitánnyal, mint ami az előző megállapodásban szerepelt. Ezúttal az Európa-bajnokság végéig szól az érvényessége, remélhetőleg egy újabb sikeres időszak áll a válogatott előtt” – hangsúlyozta.

Stojan Ivković kiemelte: nagyon boldog, hogy lezárhatták ezt a kérdést, és most már csak a munkára kell koncentrálniuk. „Úgy gondolom, hogy ennek az esetnek mindenki számára volt tanulsága, amivel okosabbak, bölcsebbek lettünk” – közölte.

Az 54 éves szakember hamarosan a válogatottal is találkozik, ugyanis a keret augusztus elején kéthetes edzőtáborba vonul. Ivković 2013 februárjában Rátgéber László helyét vette át a szakvezetői poszton, és irányításával a magyar válogatott 2017-ben – 1999 után először – kijutott az Eb-re, amelyet a 15. helyen zárt Isztambulban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1839
szavazógép
2020-07-20: Sport - :

Dán és norvég játékos 2019 legjobbja (Kézilabda)

A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) szavazása szerint 2019 legjobb férfi és női játékosa Niklas Landin és Stine Oftedal lett. Az IHF kiemelte, mindkét kézilabdázó először érdemelte ki az elismerést.
2020-07-20: Riport - :

Oklánd – Utak és lehetőségek? (Bánja-e a székely? 6. )

Tervem, hogy körbejárjam a történelmi Udvarhelyszék településeit, amelyek jórészt a mai Hargita megye délnyugati részén helyezkednek el, illetve részben átnyúlnak Háromszék/Kovászna, Maros és Brassó megyébe is. Riportsorozatom egyik célja, hogy bemutassam Székelyföld különálló tájegységeit, áthajolva szomszédos közigazgatási területekhez tartozó kerítéseken, körülnézve ugyancsak székely településeken. Jelen esetben Udvarhelyszék irányából Erdővidék felé közelítve vesszük szemügyre a falvak mai gazdasági és társadalmi helyzetét, a rejtett és megmutatkozó potenciált, a pillanatnyilag zajló folyamatokat és a közeljövőre vonatkozó terveket. Minden egyes települést megvizsgálok az egyházközségek, a helyi vállalkozások szintjén, illetve a civil berkekben zajló közösségépítő munka szemszögéből is, külön figyelve arra, hogy rávilágítsak a szellemi és az épített örökségre.