Forma–1Három új helyszínt jelentettek be

2020. július 27., hétfő, Sport

Újabb három versennyel bővült a Forma–1 idei, átalakított versenynaptára. A Nürburgring és Imola visszatér, Portimão először rendez nagydíjat, Amerika teljes egészében kimarad az idei szezonból.

  • Az Algarve-versenypálya a levegőből. Fotó: MotoGP
    Az Algarve-versenypálya a levegőből. Fotó: MotoGP

Tízről tizenháromra nőtt a 2020-ra terezett versenyek száma, miután a Forma–1 ismertette az Orosz Nagydíjat követő októberi menetrendet. Az előzetes híreknek megfelelően három európai helyszínnel bővült a program: Németország, Portugália és egy harmadik versennyel Olaszország lesz a száguldó cirkusz célállomása októberben. E futamok az előzetes hírekkel ellentétben nem triplahétvégeként követik majd egymást.

Szocsi után egy üres hétvégét követően, október 11-én a Nürburgringre látogat a mezőny. A legutóbb 2013-ban nagydíjat rendező pálya azok után került a képbe, hogy a sorozat a hockenheimi helyszínnel nem tudott megállapodni. Az év 11. versenye nem Német Nagydíj néven fog futni, hanem Eifel Nagydíjként, utalva a pályát övező Eifel-hegységre.

Németországból egy hét szünet után, október 23. és 25. között Portugáliába utaznak a csapatok. A 2008-ba átadott portimãói Algarve versenypálya most először rendezhet F1-versenyt. Az 1996-ban rendezett estorili futam után ez lesz az első Portugál Nagydíj.

A déli államból aztán azonnal Olaszország felé veszi az irányt a királykategória, ahol Monza és Mugello szeptemberi versenye után november 1-jén Imola rendezi a harmadik idei olasz versenyt – utóbbi pályához hasonlóan a tartományról elnevezve, Emilia-Romagna Nagydíj néven. Imola legutóbb 2006-ban fogadta a száguldó cirkuszt, akkor még San Marinó-i Nagydíjként.
 

Már 11 törölt futam

A most 13 versenyesre bővített naptár programját ezzel november elejéig kötötte le az F1. A három új európai futammal a sorozat az amerikai kontinens versenyeit helyettesíti, amelyeknek törlését a mostani közleményben erősítették meg. „A partnereinkkel folytatott szoros együttműködés és tárgyalások után megerősítjük, hogy a COVID-19-járvány képlékenysége, a helyi korlátozások és a közösségek, valamint a kollégáink biztonságának megőrzése miatt nem lesz mód Brazíliában, az USA-ban, Mexikóban és Kanadában versenyezni ebben a szezonban” – írták.

Ezzel 11-re nőtt az eredeti programból törölt nagydíjak száma. Korábban Ausztráliát, Monacót, Franciaországot, Hollandiát, Azerbajdzsánt, Szinga­púrt és Japánt fújták le. Az F1 ismét megerősítette, hogy szezonját 15–18 versenyesre tervezi, a lezárására pedig decemberben a Közel-Keleten kerül sor. Bahrein és Abu-Dzabi helye ezzel továbbra is biztosnak tűnik, ám az még nem világos, hány versennyel. Az eredeti programból ezzel már csak a Kínai és a Vietnami Nagydíj sorsa ismeretlen. Előbbi törlését már szinte biztosra veszi a szakma.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1691
szavazógép
2020-07-27: Sport - :

Jó verseny, népes mezőny (Autósport)

Szombaton háromszéki induló nélkül, ám 29 pilóta részvételével rendezték meg a Sugásfürdő felé vezető úton a másodosztályos országos hegyi gyorsasági bajnokság harmadik futamát. A változó körülmények olykor kifogtak a versenyzőkön, hiszen többen is feladták a megmérettetést.
2020-07-27: Sport - :

Magyarország helyett Szicíliában lesz a Nagy Rajt (Kerékpározás, Giro d’Italia)

A három magyarországi szakasz helyett egy szicíliai egyéni időfutamot illesztettek az idei Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny programjának elejére. A szervezők bejelentése szerint Monrealéban lesz a Nagy Rajt, a helyi katedrálistól Palermo központjába tekernek egyenként a versenyzők egy 16 kilométeres távon.