Kerékpározás, Giro d’ItaliaMagyarország helyett Szicíliában lesz a Nagy Rajt

2020. július 27., hétfő, Sport

A három magyarországi szakasz helyett egy szicíliai egyéni időfutamot illesztettek az idei Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny programjának elejére. A szervezők bejelentése szerint Monrealéban lesz a Nagy Rajt, a helyi katedrálistól Palermo központjába tekernek egyenként a versenyzők egy 16 kilométeres távon.

  • Fotó: Facebook / Giro d’Italia
    Fotó: Facebook / Giro d’Italia

A második szakasz az eredetileg tervezett negyedikre hasonlít, bár annyit módosult, hogy Monreale helyett Alcamóból indulnak a kerekesek Agrigentóba. A harmadik és negyedik – még szintén szicíliai – etap indulását és célját tekintve megegyezik az eredeti program ötödik és hatodik szakaszával, azaz Ennából a híres vulkánra, az Etnára tekernek fel, majd Cataniából Villafranca Tirrenába hajtanak a kerekesek.

A 103. Giro d’Italia az eredeti tervek szerint május 9-én Budapesten rajtolt volna, és az első három szakasznak adott volna otthont Magyarország. Az olasz körversenyt végül a koronavírus-járvány hatására elhalasztották, de a szervezők korábbi bejelentése szerint a magyarországi etapok törlése ellenére a Giro a hagyományoknak megfelelően ugyanúgy 21 etapból áll majd október 3. és 25. között, mint korábban, azaz a magyarországiak helyett három új szakaszt iktatnak a versenybe. A negyedik utáni etapokat később jelölik ki, illetve véglegesítik.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos júniusban úgy nyilatkozott: az olaszok „elméletben felajánlották” azt, hogy Magyarország 2021 májusában megrendezhetné a Giro d’Italia Nagy Rajtját.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1576
szavazógép
2020-07-27: Sport - :

Három új helyszínt jelentettek be (Forma–1)

Újabb három versennyel bővült a Forma–1 idei, átalakított versenynaptára. A Nürburgring és Imola visszatér, Portimão először rendez nagydíjat, Amerika teljes egészében kimarad az idei szezonból.
2020-07-27: Nyílttér - :

Párhuzamok

„és nemzetközivé lesz holnapra a világ”. Sokan, akik most lelkes globalisták, nem élték meg ezt. De sokan vagyunk, akiknek még a fülében cseng az ének. És borzadva ismerjük fel ugyanazt a jelenséget napjainkban.
És azt is tudjuk, hogy hová vezetett.