NémetországÖsszecsaptak a rendőrökkel a „koronatagadók”

2020. augusztus 31., hétfő, Világfigyelő

Összesen mintegy háromszáz embert vett őrizetbe a német rendőrség szombaton Berlinben azokon a tüntetéseken, amelyeken a koronavírus miatt bevezetett korlátozó intézkedések ellen tiltakoztak.

Háromezer ember gyűlt össze az orosz nagykövetségnél, itt nagyjából 200 embert vettek őrizetbe, miután a tiltakozók egy csoportja üvegekkel és kövekkel dobálta meg a rendőröket és heves összetűzések törtek ki – közölte Andreas Geisel belügyi szenátor, a tartományi rangú német főváros kormányának közrenddel kapcsolatos ügyekért felelős tagja, aki szélsőségesnek nevezte a tüntetőket. Hét rendőr megsebesült.

A legnagyobb tüntetés, amelyen egyes hírek szerint 21 ezren vettek részt, a Reichstag épületénél volt. A rendőrség szombat este feloszlatta a koronavírussal kapcsolatos kormányzati politika ellen tiltakozó tömeget. A résztvevők a DPA helyszíni tudósítása szerint megrohamozták a lépcsőn felsorakozó rendőröket, de a rendőrök visszaszorították őket. Dulakodás alakult ki, és a rendőrség paprikasprayt is bevetett.

Hasonló jelszavakat hangoztató – a koronavírus veszélyeit vitató, olykor a fertőzés létezését is tagadó –, bár jóval kisebb, néhány száz fős tiltakozó akciók voltak szombaton Londonban, Párizsban, Zürichben és Bécsben.

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1009
szavazógép
2020-08-31: Világfigyelő - :

Egyre feszültebb a helyzet Lampedusán (Illegális bevándorlás)

Lakossági tüntetés zajlott Lampedusa szigetén tegnap, miután egyetlen hajóval félezer migráns érkezett az olaszországi szigetre, és a helyi migránstábor ismét zsúfolásig megtelt. Salvatore Martello polgármester általános sztrájkot hirdetett, hogy kikényszerítse a sziget lezárását.
2020-08-31: Világfigyelő - :

Bekeményített Fehéroroszország a külföldi újságírókkal szemben

Visszavonták több külföldi médium újságíróinak akkreditációját a fehérorosz hatóságok szombaton, egy nappal az augusztus 9-i elnökválasztás eredménye ellen szervezett újabb tiltakozó megmozdulás előtt. Az ARD német közszolgálati tévé forgatócsoportját őrizetben is tartották egész éjjel.