Com’on SepsiszentgyörgyLehet szavazni a kezdeményezésekre

2020. szeptember 2., szerda, Magazin

Közönségszavazással dől el, hogy az idén másodszor meghirdetett Com’ON Sepsiszentgyörgy ifjúsági programokra befutott ötletek közül melyik valósul meg. A városháza közleménye szerint az augusztus 24-i határidőig benevezők közül harminc csapat kezdeményezése felelt meg a kiírási feltételeknek, de van ezek közt olyan program is, amely több kategóriába is besorolható.

Az önkormányzat felhívására 14–35 éves fiatalok öt témakörben – Plusz Helyek, Plusz Témák, Plusz Közösség, Plusz Mozgás, Plusz Kapcsolat – javasolhattak különböző rendezvényeket (amelyeket természetesen a járványügyi szabályok betartásával kell megszervezni, de ezek eleve kisebb közönségnek, például kisgyermekes anyáknak szánt események, habár minden érdeklődő számára nyitottak és ingyenesek). A megvalósításukra elkülönített összegből 26 program támogatására futja (2500 lejt adnak egy-egy ötlet gyakorlatba ültetésére), azt pedig a város lakói dönthetik el, hogy melyek legyenek azok. Szavazni szeptember 15-én 11 óta 59 percig lehet a comonsepsi.ro oldalon vagy a Facebookon, és egyszerre tíz programra is szavazhat ugyanaz a személy – de kétszer ugyanarra a programra nem. A városvezetés célja az, hogy a fiatalok maguk is tevékeny részvételükkel alakítsák Sepsiszentgyörgy életét, és tavaly valóban több friss, jó hangulatú rendezvényt sikerült megtartani.

Az idén választható programok között faültetés, madárvédelem, kirakóverseny, éneklős családi program kisgyermekeseknek, kutyaparkoló, könyvmegálló, többféle sportba való beavatás, egészségmegőrzési és szoptatási tanácsadás, stratégiai társasjáték, kézimunka, cementműhely, nosztalgiapiknik és más effélék vannak, a kínálat igazán változatos, csak sajnálni lehet, hogy lesznek kiesők is. 

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2290
szavazógép
2020-09-02: Sport - :

Sportvilág

Unviersiade. A koronavírus-járvány miatt elhalasztják a jövő januárra tervezett téli Universiadét, amelynek Luzern adott volna otthont.
2020-09-02: Magazin - Várallyay Réka:

„Hortus conclusus” – liget a tó közepén

A Nemzetközi Velencei-tavi Symposiont bemutató szabadtéri fotókiállítás nyílt Sepsiszentgyörgy főterén. A Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala által támogatott Kortárs természet című sorozat harmadik állomásaként, Dél-Afrikát és Iránt követően Magyarország egyik legjelentősebb olyan művésztelepe mutatkozik be, ahol kiemelten fontos a tájban való alkotás. A megkapó természeti környezetben zajló rendezvény műveiből való válogatás augusztus 31-től szeptember végéig látható.