Református hírnök„Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket...”

2020. október 1., csütörtök, Közélet

Ezt mondta annak idején Jézus az őt hallgató felnőtteknek. És nem hiába mondta, nem hiába kérte ezt. Ahogyan a felnőtteket, úgy a gyermekeket is nagyon jól ismerte. Tudta, hogy nem csak apró testük van, hanem hatalmas lelkük is, ezért nem csak fizikailag kell gondot viselni rájuk, hanem a lelküket is táplálni kell.

Csak így tudnak igazán kibontakozni, kiegyensúlyozottak lenni, teljes, minőségi életet élni.

Manapság sok minden áll a szülők rendelkezésére, amivel gyermekeik lelkét táplálhatják. És hiszem azt, hogy a legtöbb szülő úgy válogat, hogy a legjobbat adhassa a gyermeke számára. Bízom benne, hogy a lélektáplálás során Jézus hívogató hangja is felcsendül a fülükben, és a játszóparkok, bábszínházak, kirándulások mellett jut idő és hely a vallásórákra, templomba járásra, imádkozásra is.

Szeptember-október folyamán a legtöbb gyülekezetben ismét elkezdődnek a vallásórák. És bár a vírus miatti előírások sok fejtörést okoznak, a lelkészek és segítőik mindent megtesznek annak érdekében, hogy találkozhassanak a gyermekekkel, és átadhassák nekik mindazt, amit ők is Jézustól tanultak. Biztatunk hát minden szülőt, nagyszülőt, hogy engedjék gyermekeiket vallásórákra, táplálják ily módon is a legkisebbek hatalmas lelkét.

Marosi Tünde

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 980
szavazógép
2020-10-01: Közélet - :

Az Úr megerősítő biztatása a szolgálatra Illyefalván is (Református hírnök)

„De akik az Úrban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak és nem fáradnak el.” (Ézs. 40, 31.) – hangzott el az igevers 2019 nyarán, amikor dr. Kolumbán Vilmos József, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet évfolyamfelelős tanára búcsúzott az osztályától. Ezzel a reményteljes megerősítéssel és biztatással bocsátott bennünket, tanítványait a szolgálat mezejére. Egy olyan szolgálatra, mely nem csupán a fiatal lelkipásztorok számára kihívás, hanem még az idősebb, rengeteg tapasztalattal rendelkező lelkipásztor számára is.
2020-10-01: Történelmünk - Szekeres Attila:

Keöpeczi Sebestyén József dalárdazászlóiból (A zászlótudomány világnapja)

Október 1-jét zászlótudományi világnappá nyilvánította a Zászlótudományi Egyesületek Világszövetsége (FIAV) 2017-ben a Londonban tartott Zászlótudományi Világkongresszus alkalmával tartott közgyűlésén. A houstoni székhelyű Nemzetközi Zászlókutató Központ kezdeményezésére azért jelölték meg épp ezt a napot, mert 1961. október 1-jén jelent meg Gerhard Grahl és Whitney Smith szerkesztésében az első kimondottan zászlótudományi szaklap, a The Flag Bulletin első száma. Nem hazafias napról van szó, hanem a zászló és zászlótudomány ünnepéről. Éppen ezért ez alkalomból kevésbé ismert zászlókról szólunk mai Történelmünk rovatunkban: a két világháború közötti időszakban keletkezett erdélyi magyar dalárdazászlókról, azok közül is a Keöpeczi Sebestyén József (1878–1964) címerművész, heraldikus által tervezettekről. A szakember nevét a korabeli sajtóban többféleképpen írták le, általában hibásan.