Vádemelés Radu Mazăre ellen

2020. október 22., csütörtök, Belföld

Hivatali visszaélés miatt vádat emelt a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Konstanca volt polgármestere, Radu Mazăre, illetve Decebal Făgădău volt alpolgármester ellen.

A DNA közleménye értelmében ugyanabban az ügyben bíróság elé állítják a konstancai önkormányzat több más alkalmazottját, továbbá egy építészt és egy magáncég igazgatóját is hivatali visszaélés, ebben való bűnrészesség és közhivatalnok által elkövetett közokirat-hamisítás miatt. Az ügyészek egy mamaiai luxusingatlan illegálisan kibocsátott építési engedélye miatt indítottak eljárást a konstancai önkormányzat hat köztisztviselője ellen, az ügyet a konstancai bíróság tárgyalja.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 1920
szavazógép
2020-10-22: Belföld - :

Veszélyben két fontos mandátum

Korábbi összeférhetetlenségi ügyeik miatt nem igazolta a bíróság Vida Noémi, Nagybánya alpolgármestere és Fazakas Miklós, Zilah alpolgármestere szeptember végén szerzett önkormányzati képviselői mandátumát.
2020-10-22: Belföld - :

Hírsaláta

ÚJRA KÉSZÜLNEK ÚZVÖLGYÉBE A ROMÁN SZÉLSŐSÉGESEK. Újabb felhívást tett közzé a Facebookon Mihai Marin Târnoveanu, a Calea Neamului Egyesület elnöke, amelyben a közelgő román hadsereg napjára hívja fel ismét a figyelmet.