Női kosárlabda, Nemzeti LigaKSE–Sepsi-SIC rangadó a bajnoki nyitányban

2020. november 13., péntek, Sport

Már az első fordulóban háromszéki ragadót rendeznek a női kosárlabda Nemzeti Ligában, amelynek programját szerdán készítették el a Román Kosárlabda-szövetség székházában. Az odavágót egyelőre teremtornák formájában bonyolítják le, a baschet.ro portál híradása szerint az első három fordulót magában foglaló kezdő turnénak november 24–26. között Bukarest ad otthont.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Szeptemberben még arról írtunk, hogy tizenegy csapatos és kétcsoportos lesz a román női kosárlabda élvonala, ám valamikor októberben a szakszövetség elöljárói arról döntöttek, hogy a férfi pontvadászathoz hasonlóan a szebbik nem küzdelemsorozatát is egycsoportos rendszerben, 2–3 fordulónként, teremtornák formájában szervezik meg. A szerdai sorsolás után arra is fény derült, hogy a női Nemzeti Liga 2020–2021-es idényében tizenkét együttes harcol a bajnoki címért, miután a Târgoviște nevezését is elfogadták az illetékesek.

A tegnapelőtt napvilágra került program szerint már az első fordulóban egymásnak feszül a Kézdivásárhelyi SE csapata és a négyszeres bajnok Sepsi-SIC együttese. A megyeszékhelyi zöld-fehérek következő ellenfele a Konstancai Phoenix lesz, majd következik az Alexandria, a Bukaresti Rapid, az Agronómia Bukarest és a Nagyváradi Rookies elleni összecsapás. A 7. fordulóban Zoran Mikes tanítványai a Kolozsvári U alakulatával néznek farkasszemet, ezután a Brassót, a Târgoviștét kell legyőzniük a nyertesnek járó 2 pontért. Az alapszakasz első felének utolsó két meccsét az Aradi FCC és a Szatmárnémeti VSK gárdájával vívják a sepsiszentgyörgyiek. A céhes városbeli lányok a háromszéki rangadó után a Szatmárnémeti VSK, a Brassó, a Kolozsvári U, a Rapid, az Alexandria, a Târgoviște, az Arad, a Nagyvárad, az Agronómia és végül a Konstanca gárdájával mérkőznek meg.

A tervek szerint az év végéig további három teremtornát tartanának a női bajnokságban, a visszavágókra január 4. és április 8. között kerülne sor, s ha a járványügyi helyzet engedi, a hagyományos fordulós rendszerben folytatódna a küzdelemsorozat.

Sajnos, a megyeszékhelyi Sepsi-SIC csapatát sem kerülte el a koronavírus, a legutóbbi tesztelés során négyszeres bajnokcsapatunk három játékosának lett pozitív az eredménye. A lányok házi elkülönítésben vannak és jól érzik magukat. (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Részt vesz-e a december 6-i parlamenti szavazáson?eredmények
szavazatok száma 1169
szavazógép
2020-11-13: Sport - :

Pozitív teszteredmények a háromszéki csapatnál (Labdarúgás)

A Sepsi OSK labdarúgóklub csütörtökön hivatalos közösségi oldalán tette közzé, hogy a legutóbbi szűrés alkalmával három játékosnál és az egészségügyi stáb egyik tagjánál állapítottak meg koronavírus-fertőzést.
2020-11-13: Közélet - Fekete Réka:

Útjelző a kopjafasoron

Jövőben lenne negyven éve annak, hogy immár néhai Szőts Dániel kezdeményezésére felállították az első kopjafát a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium 1943-ban végzett, időközben elhunyt diákjainak emlékére a református vártemplom várfala tövében. A példát sok végzős osztály és évfolyam követte, jelenleg hetvennyolc kopjafa áll az emlékhelyen, ahová a Székely Mikó Alapítvány nemrég eligazító táblát helyezett, hogy adott évszám szerint könnyen meg lehessen találni a keresett emlékjelt.