Forma–1, Török NagydíjHamilton hetedszer világbajnok

2020. november 16., hétfő, Sport

Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a vasárnapi Török Nagydíjat, ezzel címét megvédve hetedszer is világbajnok lett. A 35 éves Hamilton sorozatban negyedik vb-címét hódította el, isztambuli sikerével ugyanis behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben.

  • A hetedszer világbajnok, Lewis Hamilton. Fotó: formula1.com
    A hetedszer világbajnok, Lewis Hamilton. Fotó: formula1.com

A brit ezzel beérte az örökranglistán az F1 történetének eddigi egyetlen hétszeres vb-győztesét, a legendás német Michael Schumachert. Hamiltonnak az isztambuli az idei 10. és pályafutása 94. futamgyőzelme. A világbajnok mögött Sergio Pérez, a Racing Point mexikói pilótája lett a második, míg a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) a harmadik. A világbajnokság két hét múlva Bahreinben folytatódik.

Hamilton győzelme után, még az autóban, a csapatrádión keresztül üzent a világ összes gyermekének, kissé elcsukló hangon: „Minden gyermeknek üzenem, aki a lehetetlenről álmodik: te is meg tudod csinálni! Hiszek bennetek!”. „A hét világbajnoki cím hihetetlen. De ha ilyen nagyszerű csapattal, ilyen nagyszerű emberekkel dolgozol, és igazán bíztok egymásban, akkor egyszerűen végtelenül sok mindent elérhettek közösen. Úgy érzem, mintha csak most kezdenénk” – fogalmazott a brit pilóta, akinek az elsők között Vettel gratulált a célba érkezés után.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz a vasárnapi parlamenti választásokon?


eredmények
szavazatok száma 457
szavazógép
2020-11-16: Sport - :

Folytatódott a küzdelemsorozat (Asztalitenisz, Megyei bajnokság)

Közel egy hónapos kényszerpihenő után az elmúlt héten folytatódott a Kovászna megyei pingpong-csapatbajnokság, amelynek a mérkőzéseit a sepsiszentgyörgyi Topspin asztalitenisz-teremben rendezték meg.
2020-11-16: Sport - :

Elmaradt a Románia–Norvégia mérkőzés (Labdarúgás, Nemzetek Ligája)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szombaton közölte, hogy elmarad a vasárnapi Románia–Norvégia mérkőzés a Nemzetek Ligájában, mivel a skandináv együttes küldöttsége egy pozitív koronavírusteszt miatt nem kapott engedélyt a hatóságoktól, hogy elutazhasson Bukarestbe.