Labdarúgás, Nemzetek LigájaElmaradt a Románia–Norvégia mérkőzés

2020. november 16., hétfő, Sport

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szombaton közölte, hogy elmarad a vasárnapi Románia–Norvégia mérkőzés a Nemzetek Ligájában, mivel a skandináv együttes küldöttsége egy pozitív koronavírusteszt miatt nem kapott engedélyt a hatóságoktól, hogy elutazhasson Bukarestbe.

A román válogatottnak vasárnap Norvégia ellen kellett volna pályára lépnie a Nemzeti Arénában, azonban nem sokkal a norvég küldöttség szombati elutazása előtt kiderült, hogy egyik játékosuk, Omar Elabdellaoui pozitív koronavírustesztet produkált, ezért a válogatottat visszarendelték az oslói repülőtérről, majd a teljes játékoskeretet tíznapos karanténba küldték. A román szakszövetség szerint a mérkőzés végeredményéről az UEFA fegyelmi bizottsága dönt, viszont mivel a norvég válogatott a felelős, a nemzetközi fórum szabályzatát figyelembe véve, zöldasztalnál elveszíti a bukaresti meccset.

Legrosszabb esetben Norvégia minden eddigi eredményét törölhetik a csoportban, ezzel pedig visszaeshet a Nemzetek Ligája C-divíziójába. A fennálló helyzet miatt a norvégok minden bizonnyal a szerdán esedékes, Ausztria elleni mérkőzésüket sem tudják lejátszani. Amennyiben az UEFA valóban törli a norvég együttes eredményeit, Románia feljön a második helyre a csoportban, de még az elsőségre is lehet esélye. Ennek eléréséhez azonban két feltételnek kell teljesülnie: előbb, hogy az éllovas Ausztria vasárnap este hazai pályán ne nyerjen Észak-Írország ellen, majd Mirel Rădoi csapata szerdán 21.45-től győzzön Belfastban az észak­írek vendégeként.

Hozzászólások
Szavazás
Ön kire szavaz a vasárnapi parlamenti választásokon?


eredmények
szavazatok száma 458
szavazógép
2020-11-16: Sport - :

Hamilton hetedszer világbajnok (Forma–1, Török Nagydíj)

Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője nyerte a vasárnapi Török Nagydíjat, ezzel címét megvédve hetedszer is világbajnok lett. A 35 éves Hamilton sorozatban negyedik vb-címét hódította el, isztambuli sikerével ugyanis behozhatatlan előnyre tett szert az összetett pontversenyben.
2020-11-16: Közélet - Farcádi Botond:

Szavazásra buzdít a háromszéki EMSZ

Noha nem tartják szerencsésnek, hogy a kormány december 6-ára tűzte ki a parlamenti választásokat, miközben a járványhelyzet miatt az iskolákat, kulturális és szabadidős létesítményeket bezárták, azt nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne vegyünk részt a voksoláson, és parlamenti képviselet nélkül maradjon az erdélyi magyarság – hangoztatták az Erdélyi Magyar Szövetség megyei önkormányzati és sepsiszentgyörgyi választott képviselői csütörtöki sajtótájékoztatójukon. Kolcza István, Tatár Imola (házasságkötése után a továbbiakban: Kádár Imola), Fazakas Péter, Johann Taierling és Csáki Attila ugyanakkor köszönetet mondott választóiknak, amiért a szeptember végi önkormányzati voksoláson támogatták őket.