MegjelentFarkas Árpád: Nem ilyen lovat akartam

2020. november 27., péntek, Közélet

Ez a monumentális könyv az ikonikus erdélyi költő esszéiből, glosszáiból, tárcáiból, valamint a vele készült interjúk, róla készült riportok javából válogat. A szövegekből kirajzolódik Farkas Árpád különleges életútja, és megismerhetjük az embert, aki a kultikus versek mögött áll, s akinek nemcsak az irodalomban, hanem a közéletben is meghatározó szerepe volt.

Fontos és izgalmas kordokumentumok sorjáznak a kötetben: kihagyhatatlan olvasmány, ajánlott szakirodalom azoknak, akik meg szeretnék érteni Erdély legutóbbi fél évszázadát és egyik legjelentősebb költői teljesítményét. A könyv megvásárolható a Háromszék újságosbódéiban.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2230
szavazógép
2020-11-27: Belföld - :

Hírsaláta

NAGYON NAGY FOGÁS. A korrupcióellenes ügyészség (DNA) és a korrupcióellenes igazgatóság (DGA) ügyészei 67 házkutatást tartottak tegnap Suceava, Beszterce-Naszód, Botoșani és Neamț megyében.
2020-11-27: Máról holnapra - Mózes László:

Száz év magány

,,A Trianon utáni száz év magány korszaka véget ért. A magyarság számára vesztes huszadik század után, a huszonegyedik században a közép-európai népekkel való együttműködés útján, egy önbecsülését visszanyert, keresztény-nemzeti értékeit tisztelő és megőrző nemzet tagjaiként úgy határozunk, hogy 2021 a nemzeti újrakezdés éve lesz” – olvasható a tegnap tartott Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) zárónyilatkozatában. A Kárpát-medencei magyar szervezeteket tömörítő testület ülései kapcsán rendszerint a „máért a holnapért” szójáték jut eszünkbe, nem is alaptalanul, hiszen az 1999-ben létrehozott magyar–magyar fórum főként a jövő alakítását tűzte zászlajára.