Székelyföldi terrorvádAlapfokon jóváhagyták Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezési kérését

2020. december 8., kedd, Közélet

A Brassói Bíróság jóváhagyta a feketehalmi börtönbizottság javaslatát, és Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezéséről döntött kedden. A döntés nem végleges, három napon belül megfellebbezhető.

Július 29-én már döntöttek az elítélt feltételes szabadlábra helyezéséről, ám ügyészség fellebbezett, s a Brassó Megyei Törvényszék ellentétes ítéletet hozott. Az ítéletnek az igazságszolgáltatás honlapján közölt kivonatában olvasható, hogy Szőcs Zoltán feltételes szabadlábra helyezése és az ötéves börtönbüntetés lejárta – 2022. március 28 – közötti időszak próbaidőnek számít. A hivatalból kirendelt védőügyvéd 300 lejes részleges tiszteletdíját az Igazságügyi Minisztérium alapjaiból fizetik ki.

A Konstanca megyei Medgidiai Bíróság ma tárgyalja az időközben a Poarta Albă-i börtönbe áthelyezett Beke István Attila feltételes szabadlábra helyezési kérését.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2020-12-08: Közélet - :

Nem tudni, ki okozta a balesetet

Részleteket közölt a rendőrség arról a balesetről, amelyben négyen megsérültek hétfőn hajnalban Szépmezőn, kettőjüket csak feszítővágóval tudták kiszabadítani a tűzoltók.
2020-12-09: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Vöröskeresztes adventi akciók
EGY DOBOZNYI SZERETET. Sepsiszentgyörgyi fiatalok a Vöröskereszttel együttműködve olyan adománygyűjtést szerveznek, melynek eredményeként „egy doboznyi szeretetet” ajánlanak fel a rászorulóknak.