RMDSZ–NLP koalíció Maros megyében

2020. december 21., hétfő, Belföld

Az RMDSZ a Nemzeti Liberális Párttal (NLP) lépett koalícióra a marosvásárhelyi városi és a Maros megyei önkormányzati testületben – tájékoztatott Kovács Mihály Levente, az RMDSZ Maros megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

  • Fotó: zi-de-zi.ro
    Fotó: zi-de-zi.ro

Ennek megfelelően a Maros Megyei Tanácsban Kovács Mihály Leventét és a nemzeti liberális Ovidiu Georgescut választották alelnököknek, a helyi tanács pedig az RMDSZ-es Portik Vilmost és az NLP-s Alexandru Györgyöt választotta az alpolgármesteri tisztségekbe. Az elmúlt ciklusban az RMDSZ mind a megyében, mind a városban a Szociáldemokrata Párttal (PSD) volt koalícióban. Most azonban a szövetségnek mindkét önkormányzati testületben csak egy szavazata hiányzott a többséghez, és kézenfekvő volt, hogy a második legnagyobb frakcióval rendelkező párttal szövetkezzenek.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4369
szavazógép
2020-12-21: Belföld - :

Hírsaláta

ÖSSZENŐ, AMI ÖSSZETARTOZIK. Illusztris taggal bővült a magyarellenes sovinizmus és minden egyéb szélsőség új romániai parlamenti hirdetőjévé avanzsált Románok Egységéért Szövetség (AUR): egy hírhedt alvilági figura is beiratkozott a pártba.
2020-12-21: Belföld - :

Versenyvizsga a köztisztviselőknek

A közméltósági tisztségeket, amelyek politikai felelősséggel járnak, a pártok képviselői töltik be, az adminisztráció vezető köztisztviselői pozícióit viszont „átláthatóan megszervezett” versenyvizsgával lehet elfoglalni – jelentette be szombat este Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke.