Már csak két megye „piros”

2021. január 23., szombat, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs mai jelentése szerint a péntek délelőtt – szombat délelőtt elvégzett 26 744 tesztnek 10,16 százaléka bizonyult pozitívnak, ez 2 719 új esetet jelent (ebből kilencet Kovászna megyéből jelentettek).

  • A megyék fertőzöttségi mutatója
    A megyék fertőzöttségi mutatója

Háromszék fertőzöttségi mutatója 0,88 ezrelékre emelkedett az előző napi 0,83 ezrelék után. A piros zónában már csak két megye – Kolozs 3,01-gyel és Temes 3,63-mal – található, 28 megyében a fertőzöttségi mutató 1,5 ezrelék alatti, 11 megyében és a fővárosban 1,5 és 3 ezrelék közötti. Az elmúlt huszonnégy órában ismét sok haláleset történt, a 94 áldozat közt van(nak) háromszéki(ek) is. A kárházban kezelt koronavírusos betegek száma újra több mint kétszázzal apadva 7736-ra csökkent, a súlyos eseteké azonban az előző napi 997-ről 1016-ra emelkedett.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 4439
szavazógép
2021-01-21: Család - :

Itt a tél, ne feledkezzünk el a D-vitaminról! /X/

A mai ember élete nagy részét zárt térben tölti, különösen a hideg, borongós, őszi-téli időszakban. Érthető, hogy ilyenkor a többségnek nincs kedve órákat kinn lenni a szabadban, ám ezzel kedvezünk a D-vitamin hiány kialakulásának is. Ezt a vitamint ugyanis a szervezet a nap UV-sugaraiból állítja elő, ebből adódóan aki keveset tartózkodik a napon, annak túlságosan alacsony a D-vitamin szintje is. Ez pedig nagyobb gond, mint az elsőre hinnéd.
2021-01-23: Sport - Miska Brigitta:

Fölényes győzelmet aratott a tartalékos Sepsi OSK (Labdarúgás, 1. Liga)

A tartalékos – koronavírus, eltiltás és sérülések miatt megtizedelt – Sepsi OSK fantasztikus első félidő után 4–1 arányban diadalmaskodott az Eugen Neagoe irányította Astra Giurgiu felett a sepsiszentgyörgyi stadionban az 1. Liga 18. fordulójában. A háromszéki együttes a Duna-parti csapat elleni tizedik élvonalbeli mérkőzésén második győzelmét aratta.