Putyin–Lukasenka találkozó

2021. február 23., kedd, Világfigyelő

Összehangoltak és jól működnek a Minszk és Moszkva közötti együttműködés eszközei – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor tegnap Szocsiban fogadta fehérorosz hivatali partnerét, Aljakszandr Lukasenkát.

  • Fotó: tass.com
    Fotó: tass.com

Putyin hangsúlyozta, hogy az orosz és a fehérorosz fél napi kapcsolatban áll az előttük álló feladatok megoldásával kapcsolatban. Lukasenka köszönetet mondott vendéglátójának azért a segítségért, amelyet Moszkva nyújtott hazája gazdaságának. A tavaly szeptember 14-i kétoldalú csúcstalálkozón Oroszország másfél milliárd dolláros állami hitelt helyezett kilátásba Fehéroroszország számára. Putyin úgy vélekedett, hogy a kétoldalú ipari együttműködés fontosabb a Fehéroroszországnak nyújtott közvetlen orosz pénzügyi támogatásnál. Putyin szerint Oroszország februárban újabb vakcinaszállítmányokat juttat el Fehéroroszországba, és már átadta Minszknek az oltóanyag gyártási technológiáját.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja oltatni magát koronavírus ellen?







eredmények
szavazatok száma 4539
szavazógép
2021-02-23: Világfigyelő - :

EU-szankciók Navalnij bebörtönzéséért

Az uniós külügyminiszterek tegnapi tanácskozásukon megállapodásra jutottak arról, hogy szankciókat vezetnek be mindazokkal szemben, akik felelősek Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus elítéléséért és bebörtönzéséért – jelentette be az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben tegnap.
2021-02-23: Világfigyelő - :

Online egészségügyi képzés

Nagy az érdeklődés a nemzetpolitikai államtitkárság által indított, külhoni magyar egészségügyi szakembereknek szóló februári online képzések iránt, amelyek a Bethesda Gyermekkórház és a Magyar Gyermekorvosok Társaságának szakmai irányításával valósulnak meg – közölte a nemzetpolitikáért felelős államtitkár.