Brassaï sajtófotó-pályázatHáromszéki díjazottak

2021. február 26., péntek, Közélet

A Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) által ötödik alkalommal meghirdetett Brassaï sajtófotó-pályázatra beküldött alkotások legjobbjaiból Csíkszeredában a Megyeháza Galériában létrehozott tárlat záróakkordjaként szerda délután eredményt hirdettek. Háromszék jól teljesített.

  • Albert Levente: Úzvölgye
    Albert Levente: Úzvölgye

A tavaly meghirdetett pályázatra 2019-ben készült sajtófotókkal lehetett jelentkezni. A pályázat névadója az 1899-ben Brassóban született Halász Gyula, művésznevén Brassaï (1984-ben hunyt el Franciaországban) fotó- és filmművész, festő, író.

Maroknyi székely újságíró és művész gyűlt össze a január 21-én megnyílt kiállítás záróeseményén szerdán. Szűcs László, a MÚRE elnöke megbízásáról a házigazda, Sarány István, a Hargita Népe főszerkesztője ismertette a díjazottakat.

Brassaï-fődíjas és a portréfotó kategória nyertese a marosvásárhelyi születésű, Mosonmagyaróváron élő Kerekes István fotográfus. A szociofotó, valamint a fotóriport kategória győztese Sánta István Csaba sepsiszentgyörgyi származású, Olaszországban élő fotóművész. Az eseményfotó és sportfotó kategória díjazottja a vajdasági Ótos András, a Magyar Szó fotóriportere. A Holnap Kulturális Egyesület három különdíjasa közül kettő a Háromszék munkatársa, Albert Levente fotóriporter és Szekeres Attila szerkesztő, a harmadik a vajdasági Martinek Imre.

A tárlat keretében állították ki egy másik, Memento COVID-19 címmel szintén tavaly meghirdetett pályázat díjazott fotóit is. Az Egy járvány (h)arcképei címen közzétett eredmény szerint a két első helyezett sepsiszentgyörgyi Sánta István Csaba és Huszár Szilamér, a harmadik Alexandru Nițescu, a Bihari Napló fotósa. (m. i.)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 527
szavazógép
2021-02-26: Közélet - Bokor Gábor:

Működik a kovásznai oltásközpont

Ma reggel megkezdi működését Kovásznán a városi művelődési házban berendezett COVID-oltásközpont. Itt az AstraZeneca oltóanyagot kapják meg a jelentkezők. Napi hatvan személy beoltására vannak berendezkedve, az online előjegyzési platformon már csütörtökön minden hely foglalt volt a hétvégére is, csak hétfőre lehetett szabad időpontot kapni. A központ év végéig rendelkezik működési jóváhagyással – mondta el Thiesz János, aki a polgármesteri hivatal részéről irányítja a központ működését.
2021-02-26: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Kivívta a zsűri elismerését Konnát Barbara

Energikus táncával lenyűgözte a Românii au talent televíziós tehetségkutató műsor zsűrijét a sepsiszentgyörgyi Konnát Barbara, aki bemutatója után négy szavazatot kapott a bíráktól, s ezzel továbbjutott a megmérettetés következő fordulójába.