Forma–1Három csapat tesztel a Hungaroringen

2021. március 4., csütörtök, Sport

A Forma–1 hivatalos gumiszállítója, a Pirelli a hivatalos honlapján ismertette a 2021-re tervezett gumiteszteket, amelyeken kilenc istálló próbálhatja ki a Pirelli 2022-re tervezett abroncsait, és visszajelzéseket is adhat róluk.

  • Fotó: formula1.com
    Fotó: formula1.com

A korábban tervezettnél végül több tesztnapon próbáltatja ki a Pirelli a csapatokkal a 2022-re tervezett abroncsokat. Az első két tesztre a múlt hét elején került sor a spanyolországi Jerezben. Akkor a Ferrari tesztelhette a száraz és nedves körülményekhez készített gumikat is. Legközelebb az idénynyitó Bahreini Nagydíj után kerül sor hasonló tesztre, amelynek az első napján szintén a Ferrari dolgozhat együtt a Pirellivel, majd a következő két nap az Alpine-en lesz a sor. A legtöbb tesztre egyébként az azt megelőző versenyhétvégének otthont adó pályán kerül sor, és többek között az augusztus eleji Magyar GP után is a helyszínen maradnak egyes csapatok.

A Hungaroringen a Mercedes, a Ferrari és a McLaren rója majd a köröket az új, 18 colos abroncsokkal. Azt egyelőre nem tudni, hogy a 2021-es vagy valamelyik korábbi autójukat vetik-e be a csapatok, de mivel a szezon közepén járunk majd ekkor, nagy valószínűséggel nem hagyják ki annak a lehetőségét, hogy pluszköröket teljesíthessenek az aktuális konstrukciójukkal. Persze a gépeken végrehajtanak majd bizonyos módosításokat, hogy megpróbálják a lehető legjobban előidézni a jövő évi körülményeket.

A Magyar Nagydíj utáni kétnapos gumiteszten a McLarennél mindkét nap munkába állnak, hozzájuk a Mercedes csatlakozik az első napon, majd utána a Ferrari is teljesíthet újabb jó néhány kört. A csapatok közül egyedül a Williams nem kap lehetőséget az idény közben a 2022-es abroncsok kipróbálására. (forrás: nemzetisport.hu)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 207
szavazógép
2021-03-04: Sport - :

Az Arad és a Kolozsvár érkezik Háromszékre (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Újabb teremtornákkal, illetve az alapszakasz 15. és 16. fordulójával folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga, a négyszeres bajnok Sepsi-SIC pedig házigazdaként várja a hétvégét. A sepsiszentgyörgyi buborék mellett Konstanca és Szatmárnémeti ad otthont egy-egy turnénak.
2021-03-04: Sport - :

Federer nem indul a miami tenisztornán (Tenisz)

Nem indul a március 24-én kezdődő miami férfi teniszversenyen a hússzoros Grand Slam-győztes svájci Roger Federer, aki ezt az időszakot is arra használja majd fel, hogy jobb térdének két műtétje után tovább folytassa felépülését.