Vádat emeltek Tăriceanu ellen

2021. március 4., csütörtök, Belföld

Vádat emelt tegnap a korrupcióellenes ügyészség Călin Popescu-Tăriceanu, a szenátus volt elnöke ellen abban az ügyben, amelyben 800 ezer dollár kenőpénz elfogadásával vádolják. A volt felsőházi elnöknek vesztegetés elfogadásának vádja miatt kell bíróság elé állnia.

  • Fotó: digi24.ro
    Fotó: digi24.ro

Az ügyészek szerint a politikus 2007-ben, illetve 2008-ban miniszterelnökként anyagi juttatást kapott egy osztrák vállalattól 800 ezer dollár értékben. Cserében Tăriceanu kormányfői tisztségét felhasználva közbenjárt a cég érdekeit szolgáló kormányhatározatok elfogadása érdekében. A 800 ezer dollárt – amelyhez offshore cégekkel kötött fiktív szerződések alapján jutott hozzá – egy választási kampány költségeinek fedezésére használták – állítja a vádhatóság. A vádiratot a legfelsőbb bíróságra továbbították.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 213
szavazógép
2021-03-04: Belföld - :

Több mint egymillió beoltott

Tegnap Romániában meghaladta az egymilliót a koronavírus ellen beoltott állampolgárok száma. Egymilliomodikként egy mozgássérült, de – orvosai szerint – kiváló szellemi egészségnek örvendő 86 éves nő kapta meg az oltást a bukaresti egyetemi kórházban.
2021-03-04: Belföld - :

Vízszennyezésért bírságoltak

Tetemes bírságot rótt ki a Szamos és Tisza romániai vízgyűjtőjének vízügyi igazgatósága arra a cégre, mely felelős a Szamost február 17-én ért nehézfémszennyezésért.