Elutasították a „Dragnea-csomagot”

2021. március 24., szerda, Belföld

Döntő házként egyhangúan elutasította a képviselőház a büntető törvénykönyvek módosítására a Szociáldemokrata Párt (SZDP) kormányzása idején benyújtott javaslatokat, amelyeket a kormánykoalíció több képviselője is bírált.

Alexandru Badea (USR-PLUS), a jogi bizottság elnöke szerint a javaslatok kidolgozói a „bűnözők paradicsomává” akarták alakítani Romániát, Ioan Cupşa (NLP) pedig úgy vélte: az SZDP az igaz­ságügyi rendszer ellenőrzését akarta megszerezni.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-03-24: Belföld - :

Több jut roncsprogramra

Minden korábbinál több pénzt szánnak idén a háztartási gépek roncsprogramjára – jelentette be tegnap a környezetvédelmi miniszter.
2021-03-24: Világfigyelő - Fekete Réka:

Róma segédpüspöke lesz egy csángó származású pap (Pápai kinevezés)

Ferenc pápa 2007 óta Rómában szolgáló moldvai csángó származású papot nevezett ki március 20-án római segédpüspöknek. Az esemény akár kedvezően is befolyásolhatná a moldvai csángók anyanyelvű miséért folytatott harcát, a korábbi tapasztalatok ellenben arra utalnak, hogy a jászvásári római katolikus püspökség minden eszközzel gátolja a törekvést, a 2019 januárja óta havonta egyszer engedélyezett bákói magyar misével megoldottnak tartja a kérdést.