Női kosárlabda, Nemzeti LigaSepsi-SIC–Szatmár összecsapás Kézdivásárhelyen

2021. március 26., péntek, Sport

Három hónap alatt harmadik alkalommal találkozik egymással a női kosárlabda Nemzeti Liga két legerősebb csapata: a Sepsi-SIC és a Szatmárnémeti VSK két sepsiszentgyörgyi mérkőzés után szombaton 18 órától a kézdivásárhelyi Kicsid Gábor Sportcsarnokban csatázik. Ez lesz az együttesek 37. összecsapása, az örökmérleget a zöld-fehérek vezetik 30–6-ra.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Az előző hétvégi csonka forduló után szombaton és vasárnap Kézdivásárhely mellett Bukarestben, illetve Aradon kerül sor egy-egy buboréktornára. A céhes városban a házigazda KSE és a Sepsi-SIC mellett a Szatmárnémeti VSK, valamint a Nagyváradi Rookies lép parkettre, Aradon a helyi FCC az Alexandriát és a Konstancai Phoenixet fogadja (koronavírusos megbetegedések miatt a Kolozsvári U-t nem nevezték a hétvégi két mérkőzésre), a fővárosban az Agronómia, a Rapid, a Târgoviște és a Brassói Olimpia harcol a győztesnek járó pontokért.

A felső-háromszéki teremtorna nyitómérkőzésén szombat délben a KSE a Nagyváradi Rookies alakulatával veszi fel a harcot, majd 18 órától négyszeres bajnokcsapatunk, a Sepsi-SIC a trónkövetelő Szatmárnémetivel csatázik. Vasárnap délután kettőtől a zöld-fehérek a Nagyvárad ellen veszik fel a kesztyűt, majd 17 órától a kék-fehérek a szatmári lányokkal szemben próbálnak meglepetést okozni.

A Zoran Mikes edzette sepsiszentgyörgyiek hibátlan mérleggel, maximá­lis pontszámmal és első helyezettként utaznak Kézdivásárhelyre, a 7/13-as győzelmi mutatóval rendelkező KSE a nyolcadik, és 27 ponttal várja a hétvégi meccseket. A VSK a Târgoviștétől elszenvedett kudarc után érkezik Háromszékre, s 17 győzelem és 2 vereség mellett 36 pont szerepel a neve mellett, míg a Rookies sereghajtókét jön Kovászna megyébe.

A hétvégi buboréktornák programja (a frbaschet.ro szerint): * szombaton (21. forduló), Kézdivásárhely: Nagyvárad–KSE (12 óra), Szatmár–Sepsi-SIC (18 óra); Arad: Konstanca–Arad (18 óra) * Bukarest: Brassó–Rapid (16 óra), Târgoviște–Agronómia (19 óra) * vasárnap (22. forduló), Kézdivásárhely: Sepsi-SIC–Nagyvárad (14 óra), KSE–Szatmár (14 óra); Arad: Arad–Alexandria (13 óra); Bukarest: Agronómia–Brassó (14 óra), Rapid–Târgoviște (17 óra). (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 633
szavazógép
2021-03-26: Sport - :

Rangadót játszik a Sepsi OSK II. (Labdarúgás)

Mindkét háromszéki csapat ma 15 órától játszik a harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban. A legutóbbi öt mérkőzését megnyerő Sepsi OSK II. a veretlen Brassói Corona ellen lép pályára a sepsiszentgyörgyi stadionban, míg a sorozatban öt vereséget elszenvedő Kézdivásárhelyi SE szintén nehéz mérkőzésre számíthat a Székelyudvarhelyi FC vendégeként a 13. fordulóban.
2021-03-26: Életutak - Csinta Samu:

Utazás elegáns cipőben (Beszélgetés Mócsy Ágnes fizikussal)

Kolozsvárról indult, élete utazása most éppen az egyesült államokbeli Pratt és a Yale egyetemeknél tart. Beszélgetés a 49 éves Mócsy Ágnes elméleti fizikussal, aki szerint a tudomány jelentős mértékben érzelem, emberi kapcsolat és társadalmi igazságosság kérdése is.