Forma–1Pérez győzött az Azeri Nagydíjon

2021. június 7., hétfő, Sport

Sergio Pérez, a Red Bull mexikói versenyzője nyerte meg a vasárnapi Azeri Nagydíjat, melyen sem az összetettben vezető csapattársa, Max Verstappen, sem pedig a címvédő és hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája nem szerzett pontot.

A 31 éves Péreznek ez pályafutása második futamgyőzelme, a Red Bull-lal pedig az első. A mexikói versenyző mögött a négyszeres vb-győztes Sebastian Vettel, az Aston Martin német versenyzője ért célba másodikként, míg Pierre Gasly, az Alpha Tauri francia pilótája harmadikként. Az 51 körös futamot sokáig Verstappen vezette, a holland pilóta azonban a 47. körben a célegyenesben bal hátsó defektet kapott, a falnak csapódott, és fel kellett adnia a versenyt. Az ezt követő állóstartos újraindításnál Hamilton nagyot hibázott, és a mezőny végére esett vissza, így a holland vetélytársával együtt pont nélkül zárták az azeri hétvégét.

Végeredmény (51 kör, 306,049 km): 1. Sergio Pérez (mexikói, Red Bull) 2:13:36.410 óra, 2. Sebastian Vettel (német, Aston Martin) 1.385 másodperc hátrány, 3. Pierre Gasly (francia, Alpha Tauri) 2.762 mp h., 4. Charles Leclerc (monacói, Ferrari) 3.828 mp h, 5. Lando Norris (brit, McLaren) 4.754 mp h.

A vb-pontversenyek állása: * versenyzők: 1. Max Verstappen (holland, Red Bull) 105 pont, 2. Lewis Hamilton (brit, Mercedes) 101 pont, 3. Pérez 69 pont * csapatok: 1. Red Bull 174 pont, 2. Mercedes 148 pont, 3. Ferrari 94 pont.

A vb két hét múlva Franciaországban folytatódik.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 718
szavazógép
2021-06-07: Sport - :

Ötödik lett a Sepsi-SIC U13-as lánycsapata (Kosárlabda, utánpótlás)

Az U15-ös korosztályban szerzett bajnoki bronzérem után a megyeszékhelyi Sepsi-SIC U13-as lánycsapata az ötödik helyen fejezte be a korosztályos kosárlabda-pontvadász sepsiszentgyörgyi nyolcas döntőjét, aminek szerdától vasárnapig a Sepsi Aréna adott otthont. A küzdelemsorozat 2020–2021-es kiírása a Marosvásárhelyi Gladius végső sikerével zárult.
2021-06-07: Riport - :

Szentegyháza – kettő az egyben: falu és város (Bánja-e a székely? 18/1.)

Tervem, hogy körbejárjam a történelmi Udvarhelyszék településeit, amelyek jórészt a mai Hargita megye délnyugati részén helyezkednek el, illetve részben átnyúlnak Kovászna, Maros és Brassó megyébe is. Riportsorozatom egyik célja, hogy bemutassam Székelyföld különálló tájegységeit, áthajolva szomszédos közigazgatási területekhez tartozó kerítéseken, körülnézve ugyancsak székely településeken. Udvarhelyszék irányából Erdővidék felé közelítve vesszük szemügyre a falvak mai gazdasági és társadalmi helyzetét, a rejtett és megmutatkozó potenciált, a pillanatnyilag zajló folyamatokat és a közeljövőre vonatkozó terveket. Minden települést megvizsgálok az egyházközségek, a helyi vállalkozások szintjén, illetve a civil berkekben zajló közösségépítő munka szemszögéből is, külön figyelve arra, hogy rávilágítsak a szellemi és az épített örökségre.