Kövessük szívünk

2021. június 25., péntek, Közélet

Figyeljünk oda és kövessük szívünk hangját, mert az vezet a helyes útra, és segít hozzá, hogy álmaink megvalósulhassanak – mondotta Ágoston Annamary az Utazás a szíved körül című könyvének Sepsiszentgyörgyön kedd délután a LibriM Könyvudvarban tartott bemutatóján.

  • Ágoston Annamary, Józsa Zsuzsanna és Mátyás Ferenc
    Ágoston Annamary, Józsa Zsuzsanna és Mátyás Ferenc

Az eseményt könyvbemutatóként hirdették meg, de a baróti vállalkozó, miközben munkatársunk, Józsa Zsuzsanna kérdéseire válaszolt, valójában kis motivációs és önfejlesztő előadás részeseivé tett. Mint mondotta, meg kell szabadulnunk régi beidegződéseinktől és félelmeinktől, miközben nyitottnak kell lennünk az új iránt, és akkor minden addig csukott ajtó kitárul előttünk. Az ő élete is ezt példázza: nem nagyvárosból indult, most is ott él a sokak által leírt Baróton, mégis sikeresnek érezheti magát, csodás, távoli helyekre jutott el, és olyan személyekkel találkozhatott, mint a számára példakép Brian Tracy és Jack Canfield motivációs trénerek. A tapasztalata az, hogy a székelyek kicsit keményfejűek, azaz nehezen fogadják be az új, számukra ismeretlen lehetőségeket, de azért akadnak olyanok, akiknek utat lehet mutatni a valódi változás eléréséhez.

A szerző arra buzdította a könyvét megvásárlókat, hogy az utolsó oldalakon feltett kérdéseket az üresen hagyott részen írásban – mert ebbe a könyvbe lehet írni – válaszolják meg maguknak. Még akkor is tegyenek így – bátorította a közel húsz érdeklődőt –, ha a válaszok megfogalmazása miatt a könyvet el kell dugniuk, nehogy illetéktelen elolvassa azt; maguknak tesznek jót, ha a felvetésekre választ keresnek – mondotta.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1810
szavazógép
2021-06-25: Közélet - Váry O. Péter:

Fiatalok, írók, kételkedők

A fiatal író arról ismerszik meg, hogy hetykén félrecsapott kalappal jár-kel, a világot meg akarja váltani és a nagy igazságot egyedül és csakis egyedül ő fogja kimondani.
2021-06-26: Közélet - Bokor Gábor:

Keresztbe tettek a megmozdulásnak (Bukaresti gazdatüntetés)

Nem kerülhet sor a keddre, Bukarestbe szervezett, több ezres létszámra tervezett nagyszabású gazdatüntetésre. A hatóságok a Covid-járványvédelmi előírásokra hivatkozva nem engedélyezték a medvegondok megoldását követelő megmozdulást, mely egyúttal kiállást is jelentett volna Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter mellett, aki határozottan törekszik a mielőbbi megoldásra, ezért folyamatosan támadják, lemondását is követelik.