NyujtódSzent László-szobrot avattak

2021. június 28., hétfő, Közélet

Tegnap dél­előtt tartották a Szent László király nevét viselő római katolikus templom búcsúját Nyujtódon.

  • Fotó: Facebook / Profi Rádió
    Fotó: Facebook / Profi Rádió

Az ünnepi szentmisén a környező papság részvételével, valamint Kerekes László, a Gyulafehérvári Főegyházmegye segédpüspökének homíliája által ünnepeltek a nagy számban megjelent hívek, helybeliek és innen elszármazottak, akik a búcsúra hazalátogattak szülőfalujukba. A szentmisét követően felavatták és felszentelték Szent László király szobrát, amelyet Lukács János és felesége, Anna ajándékozott hálából és szeretetből a nyujtódi közösség számára, ezzel is „biztatva a fiatalokat az itthon maradásra és a közösség építésére”. A bronzból készült mellszobor Vargha Mihály sepsiszentgyörgyi szobrászművész alkotása. Az ünnepségen a Klára József kántor által vezényelt egyházi kórus is fellépett.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 365
szavazógép
2021-06-28: Közélet - Hecser László:

Költővel az uzonkafürdői Varázshegyen

Az Uzonkafürdőn szervezett Varázshegy irodalomtáborban részt vevő gyerekek arcán jól kivehető volt, örvendenek, hogy ott lehetnek. Hogy a téma tényleg érdekelte őket, nem meglepő: Borsodi L. Lászlót, Balázsolás és Regina című köteteit, valamint az azokat illusztráló Tomos Tündét ismerhették meg a baróti Gaál Mózes Általános Iskola olvasás és írás iránt elkötelezett diákjai.
2021-06-28: Közélet - Szekeres Attila:

Huszár-fotók és a National Geographic

Huszár Szilamér #40 című fotókiállítását nyitották meg pénteken este a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban. A fotográfus 40. születésnapja okán a National Geographic magazin magyarországi kiadása által közölt fotóiból válogatott negyven képét állította ki. A tárlatot Hlavathy Károly fotóművész, a Mohos Fotóklub elnöke nyitotta meg. Huszár Szilamért és a közönséget koncerttel köszöntötte a House of Pioneers pop-rock együttes.