Olimpia – Tokió, 2020Kilenc magyar aranyérmet jósolnak

2021. július 21., szerda, Sport

Kilenc arany-, öt ezüst- és nyolc bronzérmet tippelt a magyar olimpiai delegáció számára az AP amerikai hírügynökség a tokiói olimpiára – adja hírül a Nemzeti Sport.

  • Péni István. Fotó: Kovács Tamás / MTI
    Péni István. Fotó: Kovács Tamás / MTI

Bár magyar szempontból a számok igen hízelgőnek tűnnek, akadnak olyan sportágak, amelyekben talán alulbecsülik a magyar sportolók képességeit. Példának okáért női kajakban sem K-1, sem K-2 500 méteren nem jósolnak magyar érmet, az AP szerint a K-1 1000 méteren győztes Kopasz Bálint mellett a női négyes ünnepelhet majd olimpiai bajnoki címet, míg vitorlázásban a 2018-ban világbajnok, 2019-ben világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnoki címvédő Berecz Zsombor egyáltalán nem zár a dobogón. Az Egyesült Államok legrégebbi és legnagyobb hírügynöksége szerint a birkózó Lőrincz testvérek két éremmel, egy arannyal és egy ezüsttel térhetnek haza, az uszodában Milák Kristóf (200 pillangó) és Hosszú Katinka (400 vegyes) ünnepelhet győzelmet, a 36 esztendős Marosi Ádám arannyal teheti fel pályafutására a koronát, míg Szilágyi Áron sporttörténelmi tettet végrehajtva elsőként lehetne a kardvívás háromszoros egyéni olimpiai bajnoka. És ami a legérdekesebb: az amerikaiak szerint idén Péni István lehet a legeredményesebb magyar olimpikon: a fiatal sportlövőnek két arany- és egy bronzérmet szavaztak meg.

Az AP hírügynökség tippjei: * aranyérem (9): Lőrincz Tamás (birkózás), Kopasz Bálint (kajak-kenu), Marosi Ádám (öttusa), Péni István (sportlövészet – összetett), Péni István, Mészáros Eszter (sportlövészet – vegyes légpuska), női K-4, Milák Kristóf (úszás), Hosszú Katinka (úszás), Szilágyi Áron (vívás) * ezüstérem (5): Lőrincz Viktor (birkózás), Balla Virág, Takács Kincső (kajak-kenu), Milák Kristóf (úszás), férfi kardcsapat, Siklósi Gergely (vívás) * bronzérem (8): Halász Bence (atlétika), Muszukajev Iszmail (birkózás), Tóth Krisztián (cselgáncs), Péni István (sportlövészet – légpuska), Verrasztó Dávid (úszás), Kapás Boglárka (úszás), férfi vízilabda-válogatott, női vízilabda-válogatott.

Az olympicmedalpredictions.com portál szerint Románia hat érmet, négy ezüstöt és két bronzot nyerhet Tokióban. Az előrejelzés szerint Loredana Toma (súlyemelés), Alina Vuc (Birkózás), Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă (kajak-kenu) és a férfi K-4-es csapat a dobogó második, Ana Maria Popescu (vívás), Denis Vieru (cselgáncs) a harmadik fokára állhat fel.

Hozzászólások
Szavazás
Készül-e ön nyaralni idén?eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2021-07-21: Sport - :

A Steaua ellen kezd az FK Csíkszereda (Labdarúgás, 2. Liga)

A Román Labdarúgó-szövetség hétfőn kisorsolta a 2021–2022. évi másodosztályú bajnokság menetrendjét. A Valentin Suciu irányította FK Csíkszereda idegenben, a Steaua Bukarest vendégeként mutatkozik be a július 31-én rajtoló idényben. A székelyföldi együttes első hazai mérkőzését az előző idényben az élvonalból kiesett Astra Giurgiu ellen játssza.
2021-07-21: Magazin - :

Kató Emőke a legjobb női főszereplő (UNITER-gála)

Kató Emőke kolozsvári színművészt és a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház egyik produkcióját is díjazta a Román Színházi Szövetség (UNITER) az idei gáláján, amelyen a hazai színházi szakma legrangosabb elismeréseit osztották ki.