StrandbirkózásEzúttal ezüstérmet nyert Cătălina Axente

2021. szeptember 13., hétfő, Sport

A franciaországi arany- és az olaszországi bronzérem után a megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolója, Cătălina Axente ezüsttel zárta a +70 kilogrammos súlycsoport küzdelmeit a strandbirkózó World Series harmadik állomásának görög versenyén. A nyolcfős román delegáció emellett további egy első és egy harmadik helyezést ért el a viadalon.

  • Fotó: beachwrestling.org
    Fotó: beachwrestling.org

A négyfordulós strandbirkózó World Series harmadik viadalát szervezte meg az elmúlt hétvégén a görögországi Katerini, ahol a román válogatott tagjaként jelen volt a megyeszékhelyi Sepsi-SIC sportolója, Cătălina Axente is. Birkózónk a +70 kg-os súlycsoportban volt érdekel, ahol ezúttal csak négyen harcoltak az aranyéremért, így mindenki mindenkivel megküzdött a végső diadalért.

Axente a török Beste Civelek Altug ellen kezdte görög vendégszereplését, s a sorozat egyik favoritjaként 5–0-ra hozta az első párharcát. A második mérkőzésén a görögországi Aikaterini Eirini Pitsiavával találkozott, s bár a meccs 1–1-gyel ért véget, mivel Cătălina pontozott utolsónak, így ő nyert. Két győzelemmel a tarsolyában a Sepsi-SIC birkózója utolsó viadalát a szintén hibátlan mérleggel rendelkező ukrán Irina Pasicsnyik ellen vívta, s akárcsak Olaszországban, most is kikapott tőle. Egy hete 2–1-re, most viszont 3–0-ra, és ezért Cătălina Axentének be kellett érnie az ezüstéremmel.

Az eredmény (+70 kg): 1. Irina Pasicsnyik (ukrán), 2. Cătălina Axente (román), 3. Aikaterini Eirini Pitsiava (görög), 4. Beste Civelek Altug (török).

A strandbirkózó World Series 2021-es kiírásának utolsó fordulóját és egyben döntőjét szeptember 25-én és 26-án tartják Mamaián. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint milyen lesz a járvány negyedik hulláma?eredmények
szavazatok száma 1028
szavazógép
2021-09-13: Sport - :

Lehet nevezni az októberi Szentgyörgy Félmaratonra (Atlétika)

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör október 16-án tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a nagy érdeklődésnek örvendő Szentgyörgy Félmaratont, amelyre egy hete már lehet jelentkezni a my-run.ro internetes portálon. Ahogy megszokhattuk, a verseny 21 097,5 méteres távját lehet egyedül vagy háromfős váltóban (férfi, női, vagy vegyes) lehet teljesíteni.
2021-09-13: Nyílttér - Albert Levente:

Armaniban járni-kelni (Mesélő képek)

Eszméletlen pofátlanság volt kilencven tavaszán könnyedén befordulni egy számunkra luxusnak számító terepjáróval a szövőgyár melletti kanyarba. Miközben az anyanyelvi oktatásért vonulunk fel egyre gyakrabban, itt egyszerűen csak fékez a képen látható szerelvény, oldalán óriási betűkkel Giorgio Armani, s nemhogy a dzsipjét ne irigyelném, de az oldalára felpingált Armani feliratot látva a lélegzetem is eláll.