Labdarúgás, 1. LigaItthon tartanák a három pontot

2021. szeptember 17., péntek, Sport

A Leo Grozavu irányította Sepsi OSK eddig mindössze egy mérkőzést nyert a 2021–2022. évi román élvonalbeli bajnokságban, a sepsiszentgyörgyi csapat július 16-án hazai pályán diadalmaskodott az Academica Clinceni felett. A piros-fehér mezesek az azóta eltelt időszakban négy döntetlent játszottak és háromszor kikaptak. A székelyföldi együttes a 9. fordulóban, vasárnap 16 órától a sepsiszentgyörgyi stadionban az eddig mindössze egy vereséget elszenvedő Aradi UTA ellen törné meg nyeretlenségét.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

Az előző fordulóban a háromszéki csapat döntetlent játszott a Craiova vendégeként (1–1), a Bálint László irányította aradi együttes pedig hazai környezetben az FC Rapid ellen osztozkodott a pontokon (2–2). Nyolc fordulót követően a Sepsi OSK hét ponttal a rangsor 13. helyét foglalja el, míg az Aradi UTA tizenöt ponttal az 5. helyről várja a folytatást. A sepsiszentgyörgyi és a Maros-parti csapat a román élvonalban először a tavalyi idényben találkozott, az alapszakasz odavágójában a Sepsi OSK győzött (3–0), a visszavágóban pedig az Aradi UTA örülhetett (2–0).

„Elég rég nem éreztük a győzelem ízét, már nagyon ideje lenne. Úgy érzem, a csapat fejlődésben van, a legutóbbi három mérkőzésünket nem nyertük meg, viszont nem is vesztettük el. Az FCSB, a Botoșani és a Craiova elleni döntetlen bizakodásra adhat okot. Szerintem az előző fordulóban gyenge mérkőzést játszottunk, megúsztuk a vereséget. Eddig nem volt szerencsénk, ugyanis kihagytuk a helyzeteket és egy tizenegyest, ezúttal pedig az ellenfelünk hibázott sokat a befejezéseknél. Véleményem szerint a csapat önbizalma nőtt, jól készülnek a labdarúgók, talán ezért tért vissza a szerencse hozzánk. Nagyon nehéz találkozóra számítunk az Aradi UTA ellen, ne felejtsük el, hogy az előző idényben hazai pályán nyertünk, viszont idegenben kikaptunk. Nagyon fontos a három pont itthon tartása, bízom benne, hogy sikerül a kitűzött célt megvalósítani, és megtörjük a több mint két hónapja tartó nyeretlenségünket” – mondta Hadnagy Attila.

A Sepsi OSK ügyvezető igazgatója a sérültek helyzetéről is beszélt: Fülöp István még legalább egy hónapig nem lesz bevethető, Cristian Bărbuț ismét edzésbe állt, így ha a vezetőedző úgy dönt, már vasárnap pályára léphet, a szlovén Rajko Rep lágyéksérv miatt hónapokig nem játszhat, valamint Gabriel Vașvari is kisebb problémákkal küszködik, de bíznak abban, hogy hamarosan ismét magára öltheti a piros-fehér mezt.

A 9. forduló programja: * ma: FC Voluntari–Mioveni (18 óra), FC Rapid–Medgyesi Gázmetán (21 óra) * szombat: Chindia Târgoviște–FC Farul (14.30 óra), U Craiova–FCSB (21 óra) * vasárnap: Academica Clinceni–FC Argeș (13.30 óra), Sepsi OSK–Aradi UTA (16 óra), FC Dinamo–FC Botoșani (19 óra) * hétfő: Kolozsvári CFR–Craiova (21 óra).

 

Vendégként lépnek pályára
A harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban éllovas Kézdivásárhelyi SE és a második helyet elfoglaló Sepsi OSK II. a hétvégén idegenben játszik. A 4. fordulóban a piros-fehérek ma 17 órától a Székelyudvarhelyi FC otthonában, míg a kék-fehérek szombaton 17 órától az FC Pucioasa vendégeként lépnek pályára.

A háromszéki csapatok remekül kezdték a pontvadászatot, ugyanis két győzelmük mellett egyszer osztozkodtak a pontokon. Az előző fordulóban Gazda József legénysége emberelőnyben diadalmaskodott a Székelyudvarhelyi FC felett, az Andrási Alexandru irányította sepsiszentgyörgyi együttes pedig hátrányból fordítva győzött a Barcarozsnyói Olimpic ellen. Az idény elején botrányba keveredő FC Pucioasa – a Dâmbovița megyei csapatot azzal vádolják, hogy tíz játékos esetében hamis koronavírus elleni oltási igazolásra tett szert – a múlt héten hazai környezetben játszott döntetlent, így szintén veretlenül várja a felső-háromszéki gárda elleni folytatást.

5. csoport, 4. forduló: * ma Székelyudvarhelyi FC–Sepsi OSK II. (17 óra) * szombat: Blejoi–Brassói SR (17 óra), Brassói Kids Tâmpa–Plopeni (17 óra), Barcarozsnyói Olimpic–FC Hermannstadt II. (17 óra), FC Pucioasa–Kézdivásárhelyi SE (17 óra).

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1784
szavazógép
2021-09-19: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Vendégváró Tamásfalva

A rövid cím miatt elmaradt nevének székely előtagja, s a vendégváró jelző mellett felette találó lenne a vendégbarát kifejezés is, amit gyakran ráragasztanak erre a településre. Csíkban a Csík-, Gyergyóban a Gyergyó- előtag miatt maradozik el „székely” előtag, pedig ezek a települések mind szerves részei a történelmi Székelyföldnek. Sepsiszéken is az irányadó Sepsi előtag hódított nagy többséggel, de megyénkben, ahol a helységnév fonetikus hangzása megengedte, örömünkre megmaradt Székelyszáldobos, Székelypetőfalva és esetünkben Székelytamásfalva, utóbbira – hadd ne mondjuk – a helyiek a legbüszkébbek. A Székelyföld északi részén– Aranyos- és Marosszéken – összesen tíz település viseli a székely előtagot nevében.
2021-09-17: Sport - :

Gólgazdag mérkőzésen maradt alul az RB Leipzig (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

Az előző idényben döntős Manchester City 6–3-ra legyőzte a három magyar válogatott labdarúgóval felálló német RB Leipzig csapatát a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában. Az A-csoport másik összecsapásán a Lionel Messi – Kylian Mbappé – Neymar csatársorral felálló Paris Saint-Germain meglepetésre csak döntetlent játszott a Club Brugge vendégeként.