Karácsonyra hangoló vásár az EMŰK-ben

2021. december 3., péntek, Közélet

Különleges karácsonyi kirakodóvásár helyszíne lesz szombaton és vasárnap Sepsiszentgyörgyön az Erdélyi Művészeti Központ (EMŰK), ahol első alkalommal teszik közszemlére legszebb portékáikat Hargita és Maros megyéből érkezők mellett helyi alkotók, kézművesek. A Delikates Craft Christmas vásár partnere a megyeszékhely önkormányzata.

  • Karácsonyi vásár Marosvásárhelyen
    Karácsonyi vásár Marosvásárhelyen

A Delikates vásároknak immár évtizedes hagyománya van, Csíkszeredában idén a tizedik szabadtéri eseményt szervezik, Marosvásárhelyen tavalyelőtt tartották az első kézműves seregszemlét, akárcsak Sepsiszentgyörgyön, ahol akkor a Tein fogadta be a bemutatkozó, ideinél kisebb rendezvényt – vázolta lapunk érdeklődésére a szervezők részéről Varga Csaba. Elmondta, az idei sepsiszentgyörgyi karácsonyi kirakodóra 15–17 kézműves, iparművész kapott meghívást – ezt teszik lehetővé a járványügyi intézkedések, illetve a rendelkezésre álló tér. Jelen lesznek marosvásárhelyi, székelyudvarhelyi, csíkszeredai alkotók, akik minden tekintetben egyedi termékeket kínálnak. Megjegyezte, tulajdonképpen egy dizájnvásárról van szó, nem a megszokott, népi-kézműves vonalat követő seregszemléről, a vásáron eredeti, kis példányszámban készült portékákból válogathatunk majd angyalfiának valót, táskákat, ékszereket, különféle kiegészítőket és ruhákat, kerámiát is. A helyszínen a rendezvény ideje alatt a Wunderbar egy kávézót is működtet, ők gondoskodnak a dekorációról is.

A Delikates karácsonyi vásár szombaton és vasárnap 10 és 19 óra között látogatható az EMŰK épületében a védettségi igazolvány bemutatásával. A járványügyi szabályok betartása kötelező.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-03: Közélet - Bokor Gábor:

Személyiségfejlesztő program indul Kovásznán

Nagyívű tevékenységsorozatot indít a kovásznai Lyukas Kő Egyesület. Komplex személyiségfejlesztő programról van szó, amelyet a magyar kormány támogat a Nemzeti Tehetség Programon keresztül – tudtuk meg a szervezet tegnapi sajtótájékoztatóján, melyen a tudnivalókat Szabó Levente elnök és Ferencz Botond, illetve dr. Fülöp Csaba alapító tagok osztották meg. A kezdeményező egyesület partnerei a Kőrösi Csoma Sándor Líceum és a Kovászna Belvárosi Református Egyházközség.
2021-12-03: Közélet - :

Ellenőriztek a közlekedésrendészek

A Románia nemzeti ünnepe és Szent András napja okán meghosszabbodott „hétvégén” november 27-e és és december 1-je között is fokozott ellenőrzéseket végeztek a Kovászna megyei közlekedésrendészek.