Hervai Katalin istenes képei

2008. november 22., szombat, Közélet

Képírás az evangélium szolgálatában címmel nyílt szerdán tárlata Sepsiszentgyörgyön a Gyár utcai Krisztus Király-temlomban Hervai Katalin képzőművésznek, aki vallásos érzületéből fakadó gondolatait, a szolgálatiságérzést vetítette ki munkáiban.

Saját bevallása szerint minden kiállított alkotás egy ima, amit azzal is megerősít, hogy a figuratív és nonfiguratív ábrázolások alatt, illetve a mű részeként imaszövegek jelennek meg. Tematikus sorozatok, önálló pillanatfelvételek szenvedésről, szeretetről, az esendő emberről. Hervai Katalin kiállítása advent végéig látogatható, majd a képek egyházi ingatlanokban kapnak helyet. (Fekete)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1041
szavazógép
2008-11-22: Közélet - Hecser László:

Középpontban a könyv (Erdővidéki Közművelődési Napok)

Csütörtök este az olaszteleki református egyház közösségi házában az Elveszett Világ Természetvédelmi, Turista és Barlangász Egyesület fényképeiből nyílt kiállítás. Az egyesületi tagok felvételeinek közzétételével a Vargyas-szoros népszerűsítése mellett a szervezők fontosnak tartják figyelmeztetni az embereket arra: hatalmas kincsek veszhetnek el örökre, ha nem vigyázunk rájuk.
2008-11-22: Közélet - x:

Felújítják a kommandói kultúrházat

A kommandói könyvtár
Idén befejezik a kommandói művelődési ház felújítását, erre a helybeli önkormányzat 60 000 lej célirányos támogatást kapott.