Kerékpár, Giro d’ItaliaValter Attila ott lesz a mezőnyben

2022. január 13., csütörtök, Sport

Ott lesz a Magyarországról rajtoló Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny idei mezőnyében Valter Attila. A magyar versenyző csapata, a francia Groupama-FDJ közösségi oldalán jelentette be kedden, hogy Valter ott lesz a budapesti Grande Partenzán.

  • Valter Attila tavaly három napon át viselhette a rózsaszín trikót. Fotó: nemzeti Sport / AFP
    Valter Attila tavaly három napon át viselhette a rózsaszín trikót. Fotó: nemzeti Sport / AFP

Valter Attila tavaly három szakaszon át viselhette a legendás rózsaszín trikót, az összetett éllovasának járó megkülönböztető mezt. A május 6-án startoló háromhetes viadallal kapcsolatban a magyar kerekes korábban azt mondta, a nyitószakaszt záró visegrádi emelkedő a kedvenc edzőhelyszíne, és mindennap úgy kel fel, hogy a nyitóetapot megnyerve újra felölthesse a Maglia Rosát. Az idei Girón hét sík, hat hegyi szakasz, továbbá két időfutam lesz, a maradék hat résztáv pedig dombvidéken halad, ami a hosszú szökéseknek kedvezhet. A három magyarországi etap útvonalát november elején jelentették be hivatalosan: a Budapest–Visegrád és a Kaposvár–Balatonfüred távok között egy budapesti időfutamot rendeznek az olasz körverseny részeként. A viadal május 29-én Veronában ér véget.

Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb 2018-ban Izraelben volt a Grande Partenza.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2022-01-13: Sport - :

Kiszámíthatatlan világverseny várható (Férfi kézilabda, Európa-bajnokság)

A koronavírus-járvány miatt minden idők legkiszámíthatatlanabb kézilabdás világversenye lehet a mától január 30-ig tartó magyar–szlovák közös rendezésű férfi Európa-bajnokság, de szerencsés esetben ez akár a magyar válogatottnak is kedvezhet, amely 21.30-tól Hollandia ellen kezdi a 15. kontinenstornát. A mérkőzéseket a Digi Sport és az M4 Sport élőben közvetíti.
2022-01-13: Sport - :

Kettős Audi-szakaszsiker a Dakaron (Autósport)

Az autósoknál a 14-szeres győztes Stéphane Peterhansel nyerte a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali szerdai szakaszát, az összetettben második Sébastien Loeb pedig csökkenteni tudta hátrányát az élen álló katari Nasszer Al-Attijahhal szemben.