13—14 19—15 KézilabdaRománia—Törökország 32—30 és 36—33

2007. július 23., hétfő, Sport

Sepsiszentgyörgy, sportcsarnok, kb. 30 néző. Játékvezetők: Győri István és Zsombori László (mindkettő Székelyudvarhely), a második napon: Téglás Vlad, Andrei Vasilescu (Ploieşti). Románia: Sântamărean, Croitoru, Suba, Seitan—Dincă 1 (2 a második mérkőzésen), Pârvuţ, Neagu 3 (4), Ţăcălie 9 (5), Vizitiu 9 (6), Marin 1 (1), Cătineanu 3, Bürghel 1 (3), Zamfir 2 (5), Băbeanu, Oltean 3 (2), Brănzan (2), Joldes, Sandu, Ciubotaru (2), Ivancu (3). Törökország: Gasgil, Tinkauglu, Bolbostanci—Öztürk 1 (5), Sagar 2 (1), Sahin 9 (11), Akgün 4 (1), Bora 3 (2), Atalar 2 (3), Yürekli 3 (2), Sevgilican (1), Arslan, Simsek, Gencoglu 1 (1), Iyisu 1 (1). Büntetőpercek: 8—12 és 4—14. Hétméteresek: 6—6 és 10—6. Piros lap a második mérkőzésen: Yürekli (56. perc).

A hagyományokhoz hűen könnyű román győzelemre számítottuk, és tessék, meglepően jó játékkal rukkoltak elő a törökök, az első félidő véghajrájában kétgólos hátrányból tudtak fordítani, és egygólos előnnyel tértek szünetre. A második félidő első felében felpörgették a ritmust a román leányok, négygólos előnyt szereztek, melyet aztán nem tudtak tartani, és annyira nem, hogy az 58. percben már 31—30-at mutatott az eredményt jelző tábla. Húsz másodperccel később a játékvezetők kiállították a török Yüreklit, s ezzel meg is törték a vendégek lendületét, Tăcălie újabb gólt lőtt, s beállította a végeredményt: 32—30. A játék összképe alapján a döntetlen lett volna az igazságosabb.

A visszavágó könnyű román győzelmet ígért, hiszen az 54. percig vezetett a román csapat, időnként négy góllal is. A törökök ma fáradtabbaknak, szétesettebbeknek tűntek, kivételt a 13-as számú játékosuk, Sahin képezett, aki ezen a mérkőzésen is a mezőny legjobbjának bizonyult. Az 54. percben egyenlítettek a törökök, másfél perccel később a bírók, hogy pontot tegyenek részrehajló közreműködésükre, kiállították piros lappal a török Yüreklit, s ezzel el is döntötték a mérkőzés végeredményét. Nem érdemelt vereséget ma sem a török csapat.

A két együttes az ,,U" Európa-bajnokságra készül, melyre Izmirben kerül sor. A két meccsen látottak alapján csak így fohászkodhatunk: Ments meg, uram, a török csapattól.

A román válogatott kedden délután az MSC újdonsült szuperligás csapatával szeretne játszani. A vezérkar reméli, hogy az MSC nem zárkózik el a játéktól.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1735
szavazógép
2007-07-23: Sport - Áros Károly:

Kanabé Szilárd Európa bajnoki 6. helyezett (Asztalitenisz)

A szlovákiai Európa-bajnokságon szerepelt Dobolyi Aladár két tanítványa, Kanabé Szilárd (a serdülők mezőnyében) és Turóczy András (az ifjúságiak között).
2007-07-23: Sport - Áros Károly:

Három birkózónk utazott az Európa-bajnokságra (Birkózás)

Mátéfi Árpád szövetségi edző három sepsiszentgyörgyi birkózóval — Mihaela Munteanu (49 kg), Tatár Otília (52 kg), Adriana Popescu (65 kg) — és a bukarestiBeatrix Oanceá­val utazott ki a Varsóban sorra kerülő ifjúsági II-es korosztályú Európa-bajnokságra. Azt szinte mondanom sem kell, az éremszerzés reményében.