Az utolsó pénzosztás — Váry O. Péter

2008. december 20., szombat, Közélet

A már leköszönő kabinet utolsó intézkedéseinek egyike lehetett a kormányhatározat, mellyel Bukarestből 300 000 lejt utaltak a sepsiszentgyörgyi középiskolai campus építkezési munkálataira.

Ennek az összegnek a költségvetésbe foglalásáról döntött a városi tanács idei (valószínű) utolsó ülésén, illetve a bevétel fejezetnél még egy hetvenezer lejes summát is beiktattak a tanügyi alkalmazottak elmaradt bérének kifizetésére. A költségvetés kiadás fejezetében is elvégeztek egyúttal jó néhány módosítást, iskolák el nem költött pénzeinek átcsoportosítását, egypár megvalósíthatósági tanulmány kifizetését hagyták jóvá, a meg nem térült befektetés kifizetéséről határoztak a Beőr-palotát ez ideig bérlő Asimcov szövetségnek a felmondott szerződés szerint, és átutalták a decemberi köztisztasági munkálatok díját is.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 1854
szavazógép
2008-12-20: Közélet - x:

Könyvritkaságok a plébánián (Biblia-kiállítás) — Józsa Zsuzsanna

Ötvenötféle, különböző nyelven kiadott Bibliát tekinthetünk meg a sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtárában év végéig hétfőtől péntekig naponta 10—15 óráig. A könyvritkaságok egy része a makfalvi Kiss Károly református tiszteletes gyűjteményéből került a kiállításra (gyűjteményéből Brüsszelben is bemutattak), a másik része pedig Szabó Lajos c. kanonok gyűjteményéből való.
2008-12-20: Közélet - x:

A tizenhatodik fiók (Bankavató) — Ferencz CSaba

Új bankfiók — várják a partnereket
Délkelet-Európa legerősebb bankcsoportjának romániai leányvállalata nyitott fiókot Sepsiszentgyörgyön. A National Bank of Greece, vagyis a görög nemzeti bankcsoport többségi tulajdonában lévő Román Bank (Banca Românească) a pénzügyi válság közepette igyekszik bővíteni egységei számát, amely év végére 148-ra bővül — hangzott el a tegnapi megnyitón.