Együttműködést ajánlanak — Farkas Réka

2008. december 23., kedd, Közélet

Az MPP háromszéki szervezete nem éli meg tragédiaként, hogy az RMDSZ nem lesz tagja az új kormánynak, úgy értékeli, a tizenkét éves, általuk sikertörténetnek nevezett időszak után a nemzet érdekében kamatoztathatják hatékonyan tevékenységüket — fejtette ki Gazda Zoltán.

Megrökönyödve látták, miként reagálták le az ellenzékbe szorulást a politikai szereplők, egy jó polgármester, megyeitanács-elnök a kormányalakítás előtt nem hord össze hetet-havat azokról, akikkel együtt kell működnie ahhoz, hogy eredményt érjen el, hisz az önkormányzati autonómia még gyerekcipőben jár. ,,Az RMDSZ nem egyenlő az erdélyi magyarsággal. A magyarság problémáit pártpolitikai problémákká züllesztették, amikor azt nyilatkozták, hogy az egész közösséget alázták meg, kezelték másodrendű állampolgárként" — mondta Gazda. Meglátása szerint az elmúlt fél év politizálásának, az egyezség elutasításának köszönhető, hogy a parlamenti választásokon nem sikerült olyan arányt elérni, amely kormányzati szerephez is elegendő lehetett volna. ,,Az RMDSZ túlígérte magát a kampányban, de az MPP megpróbál segíteni, hogy minél több ígéretét valóra váltsa. Nem zárkózunk el a párbeszédtől, és együttműködést ajánlunk nemzetpolitikai kérdésekben" — hangsúlyozta az MPP háromszéki alelnöke. Bíznak benne, az RMDSZ ellenzékben feladja a kis lépések politikáját, és hajlandó lesz határozottabban képviselni a magyarság érdekeit, napirendre kerülnek az autonómiát, magyar egyetemet, nyelvhasználatot érintő törvények.

Hozzászólások
Szavazás
Ön be fogja-e oltatni magát koronavírus ellen?eredmények
szavazatok száma 2038
szavazógép
2008-12-23: Máról holnapra - x:

Régi-új utakon a szövetség — Farcádi Botond

Új helyzetbe került az RMDSZ azzal, hogy tizenkét év után ellenzékbe szorult, s bár ennek örülni semmiképpen nem lehet, a Szövetségi Képviselők Tanácsának hét végi ülése mégiscsak jelez egy olyasfajta szemléletváltást, amely a jelenlegi helyzetben talán az egyetlen járható útra terelné a szövetséget.
2008-12-23: Közélet - x:

Karácsonyi meglepetések (A múlt hét) — Kuti János

Így, karácsony táján mindig van valami, amivel meglepnek minket. Az az igazi meglepetés, hogy sejtelmünk sincs róla, mi sül ki majd belőle. Ezért főleg utólag lepődünk meg. Idén az új kormány mellett főleg ígéreteket kaptunk. Mindenféle bér-, és nyugdíj,- gyermeksegély-emelés, áfacsökkentés lesz, az ígéretek szerint. Csak ennek árát más formában nehogy szokás szerint a mi zsebünkből operálják ki.