Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Közmeghallgatás a Székelyföldi termék márkanévről — Farkas Réka

2008. december 23., kedd, Közélet

Első lépésként már tárgyaltak a vállalkozók egy részével a Székelyföldi termék márkanév levédéséről, most olyanokat igyekeznek megkeresni, akik már levédett termékeket, például kürtőskalácsot gyártanak, véleményükre, tapasztalataikra kíváncsiak — mondta Gazda Zoltán, az MPP háromszéki alelnöke.

Lefoglalták a világhálón a székelyföldi termék címet, hamarosan meglesz a honlap is, és ahogy sikerül előteremteniük a szükséges pénzt, elindítják a márkanév levédését. Elképzelésük szerint díjat is alakítanának, minden esztendőben kiosztanák Az év székelyföldi terméke kitüntetést. A különböző területeken szakemberek alakítanák ki azt a minőségi normarendszert, melynek meg kell felelnie majd a nevet viselő termékeknek, és fontos szempont lesz az is, hogy székelyföldi termékek székelyföldi alapanyagokból készüljenek, például a kolbászt ne ír disznóhúsból állítsák elő. Az MPP bízik benne, hogy kezdeményezésük mozgalommá válik, és Románia más régióiban is meghonosodik, hisz ez az egész ország hasznára lenne. Gazda Zoltán elmondta azt is, az iskolák körzetesítéséről tartott közmeghallgatás sikerén felbuzdulva január közepén a Székelyföldi termék márkanév bevezetéséről is nyilvános fórumot szerveznek, a megvalósítás óriási munkát igényel, így be kell vonniuk a társadalom minél szélesebb rétegeit.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint lesz-e előrehozott parlamenti választás idén?eredmények
szavazatok száma 262
szavazógép
2008-12-23: Belföld - Farcádi Botond:

Belföldi hírek

Tojással dobálták meg Iliescut
Tojással dobálták meg Ion Iliescu volt államfőt az 1989-es forradalom évfordulója alkalmából rendezett megemlékezéseken. Az 1989-es rendszerváltás utáni Románia első államfője az egykori központi bizottság előtti téren rendezett megemlékezésen vett részt, ahol egy 78 éves nyugdíjas fejezte ki tojásokkal elégedetlenségét. Az egyik szétloccsant tojás kissé összekente a volt államfő kabátját.
2008-12-23: Közélet - x:

A székellyé lett üvegművész — Váry O. Péter

Törékeny haszontalanságok — egy üvegművész emlékére — szólott a Székely Nemzeti Múzeum tegnap délután megnyílott kiállításának hívogató címe. S a szép számban érkező látogató, aki arra számított, csupán üvegtárgyak gyönyörködésében leli örömét, nagyot nézhetett.