Rászorulókon segített a tejszövetkezet

2022. december 29., csütörtök, Közélet

A Kézdi Tejszövetkezet, a Kovászna Megyei Tanács, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete, az AgroSic Közösségek Közti Társulás és Fejér László Ödön szenátor irodája az ünnepek közeledtével olyan egységeknek adományozott tartós tejet, amelyeknek minden segítség jól jön.

A Kézdi Lacto Coop Tejszövetkezet december elején indította el kézdivásárhelyi feldolgozóját, ahol tartós (UHT) tejet, vajat, cukrász- és főzőtejszínt, valamint fagylaltalapot gyártanak február elsejétől.

Az első ízben legyártott és csomagolt, több mint ezer liter tejet szétosztották a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett kézdi- és orbaiszéki nappali központokban, a szentléleki Szent Klára, a lemhényi, sepsiszentgyörgyi és hidvégi idősotthonokban, a Szentkereszty Stephanie Gyermekotthonban és a hozzá tartozó egységekben, a céhes városi egyházaknak, de támogatták a kézdivásárhelyi Rotary Klub által szervezett Mindenki karácsonya rendezvényt is. Hálásan fogadták az adományt a baróti családi házban és gyerekotthonban, valamint a sepsibükszádi Szent Piroska Gyerekotthonban is. Kiemelten figyeltek a szórványvidékre, így a Brassó megyei Krizba községbe, az evangélikus egyház karácsonyi szeretetcsomagjaiba is került Kézdi tej.

A szövetkezet és partnerei az új évben is folytatni kívánják akciójukat.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1320
szavazógép
2022-12-29: Közélet - Nagy D. István:

Év végi pénzeső az önkormányzatoknak

Jelentős többlettámogatást kaptak a háromszéki önkormányzatok karácsony előtt: december 19-én a kormány közel 25 millió lejt utalt ki nekik a tartalékalapból. Emellett az önkormányzatok további célirányos juttatásban részesülnek a törvényhozás szintjén létrejött, a jövő évi állami költségvetésre vonatkozó összpárti egyezségnek köszönhetően.
2022-12-29: Közélet - Hecser László:

Háromszékiektől erdővidékieknek

A Magyarországon Élő Háromszékiek Egyesülete Barótra, a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság alárendeltségébe tartozó Nappali Központ számára hozott múlt héten karácsonyi ajándékot, és néhány nap múlva az egyesületnek köszönhetően érkezett támogatás Balogh Leventétől, a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosától is.