KovásznaBizonytalan a sípálya megnyitása

2023. február 2., csütörtök, Közélet

Bár a fürdővárosban is beköszöntött a tél, a lehullott hó mennyisége egyelőre nem teszi lehetővé a sípálya beindítását. A téli sportok kedvelői számára marad a korcsolyapálya, amely hétfő kivételével a hét minden napján várja a korcsolyázókat.

  • A kovásznai Lőrincz Zsigmond Sípálya. Fotó: Bodor János
    A kovásznai Lőrincz Zsigmond Sípálya. Fotó: Bodor János

Kovásznán alacsony költséggel, hóágyúk nélkül nem lehet üzemeltetni a Lőrincz Zsigmond Sípályát, a körülmények nem hasonlíthatók össze a tengerszint fölött 1000–1500 méter magasan lévő pályákkal. Amint Gyerő József polgármester tájékoztatott: a síszezont nem tudják beindítani, mert elromlott a szivattyú, amely a víztározóból a hóágyúkat tápláló vezetékbe nyomja a vizet. „A szivattyút jelenleg javítják, de ha el is készül, akkor is kétséges, hogy a jelenlegi energiaárak mellett bevállaljuk-e a pálya műhóval való beágyúzását. A napokban lehullott hó nem elegendő ahhoz, hogy a pályát normális körülmények között tudjuk működtetni. Ehhez nagyobb mennyiségű természetes hóra van szükség, mert a rendelkezésünkre álló három hóágyú csak besegít, nincs akkora szórásuk, hogy az egész sípálya felületét tudják takarni. Ugyanakkor a helyi költségvetés kárára sem szeretnénk dolgozni. Már így is félek a villanyszámláktól, tudniillik a korcsolyapályát január 13-án beindítottuk, s amikor egy héttel ezelőtt a hőmérő pár napig plusz fokokat mutatott, a korcso­lyapálya hűtőberendezését működtető mindkét nagy fogyasztású villanymotor éjjel-nappal megállás nélkül üzemelt, hogy a jég ne olvadjon meg. Gondoltuk, ennyi ál­dozatot vállalunk, ha a sípálya nem is működik, legalább korcsolyázásra legyen lehetőség” – mondta a polgármester.

A jégpálya hétfőtől péntekig 15–21, szombat-vasárnap 10–21 óráig tart nyitva, használati díja 12 lej 90 percre, 5 év alatti gyermekek felnőtt kíséretében ingyenesen vehetik igénybe. Diákok, egyetemisták (25 éves korig) és nyugdíjasok 50 százalékos kedvezményben részesülnek. A polgármesteri hivatal honlapján a korcsolyapályát élőben is lehet követni.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1534
szavazógép
2023-02-02: Közélet - Bartos Lóránt:

Mi lesz a céhes város óriási költségvetéséből? (Kézdivásárhely)

Tavaly is rekordot döntött Kézdivásárhely büdzséje, idén húsz százalékkal több pénzből gazdálkodik a céhes város. A nagyobb összegeket azonban valós értékben jelentősen lefaragta az infláció, nem kizárt, hogy újabb hitelvonal nyitására is szükség lesz.
2023-02-02: Közélet - :

Egy lépés a normalitás felé (A prefektus az OSK-meccsről)

Helyesnek ítéli Ráduly István kormánymegbízott azt a döntést, amelyet a Sepsi OSK–FC U Craiova futballmeccs játékvezetője hozott. A kormányhivatal vezetője szerint az, hogy a bíró végül a mérkőzés leállítása mellett döntött, egy lépést jelent a helyes irányba, és reményét fejezte ki, hogy az elkövetkezőkben a futballmeccsek végre arról fognak szólni, hogy ki a jobb a pályán.