Labdarúgás, SuperLigaMegnyerte a mérkőzést, de pénzbüntetést kapott a Sepsi OSK

2023. február 15., szerda, Sport

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága két halasztást követően szerdán döntést hozott a magyarellenesség miatt félbeszakított Sepsi OSK–FC U Craiova élvonalbeli bajnoki mérkőzés kapcsán.

  • Fotó: Tókos Csaba
    Fotó: Tókos Csaba

Az illetékes szervezet úgy határozott, a sepsiszentgyörgyi csapat zöldasztalnál 3–0-ra megnyeri a bajnoki találkozót, az olténiai klub viszont a következő hat idegenbeli meccsét szurkolói nélkül játssza. Mindkét csapat pénzbüntetést kapott, a craiovai együttesnek 22 500 lejt kell befizetnie, míg a háromszéki alakulatot szervezői hiányosságok miatt 25 ezer lejre bírságolták. A Craiova vezetősége bejelentette, hogy fellebbez az ítélet ellen, az ügy pedig akár a Nemzetközi Sportdöntő Bíróság (TAS) asztalára kerülhet.

A Sepsi OSK vezetősége üdvözli a döntést, amely szerint csapatuk zöldasztalnál megnyerte a mérkőzést. Hadnagy Attila ügyvezető igazgató és Kertész Dávid alelnök úgy fogalmazott, tudomásul vették az ítéletet, helyes döntés született, aminek rendkívül örülnek, ugyanis az illetékesek a szabályzatnak megfelelően jártak el, viszont a pénzbüntetéssel kapcsolatban a klubon belüli tárgyalást követően határoznak az esetleges fellebbezésről.

Az ítélet után Adrian Mititelu, az U Craiova tulajdonosa úgy fogalmazott, meggondolatlan döntés született, szerinte ez kivégzés volt. Úgy hiszi, két szempont van: a szakszövetség elnöke, Răzvan Burleanu ezzel azt akarja elérni, hogy a szurkolók hagyják abba a magyarellenes és idegengyűlölő skandálásokat vagy pedig egy célzott művelet, hogy a Sepsi OSK mindenáron bejusson a rájátszásba. Hozzátette, szerinte ez a döntés még több gyűlöletet fog kiváltani a székelység irányába.

Mint ismert, a január 29-én rendezett, Sepsi OSK–FC U Craiova élvonalbeli mérkőzést az olténiai szurkolók magyarellenes rigmusai miatt Andrei Chivulete játékvezető a 26. percben lefújta, miután előbb hangosbemondó segítségével többször is figyelmeztette az ultrákat, majd félbeszakította a találkozót. A Craiova vezetősége az eset után úgy döntött, meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint ki a felelős a közel-keleti konfliktusért?


eredmények
szavazatok száma 2088
szavazógép
2023-02-16: Közélet - Nagy B. Sándor:

Szeretetbe kapaszkodva (Házasság hete Sepsiszentgyörgyön)

„A szeretet az együttműködés érzelme, ily módon segít a belső erők kiépítésében, melyek révén az egyén kapcsolatba tud lépni nemcsak önmagával, házastársával, hanem felebarátaival és Isten képmásaként Istennel” – fogalmazott dr. Pál Tünde pasztorálpszichológus az idei Házasság hete nyitónapján tartott szabadtéri kiállítás megnyitóján Sepsiszentgyörgy főtéren.
2023-02-16: Jegyzet - Váry O. Péter:

A tükör (Kármentő)

A földön hevert. Mármint a tükör. Az autóé. A visszapillantó. Ezt az ember nem veszi azonnal észre. Beül, indít, biztosít a belső tükörből, megy. Aztán egyszer mégiscsak használni kell a külső tükröt is. Akkor látja, hogy nem lát semmit. Már nem is bosszankodik. Fél éven belül ez a harmadik. Hogy letörték a tükröt. Az autóét. A visszapillantót.