A Kossuth téren tart szentmisét a pápa

2023. március 6., hétfő, Magazin

Több száz ezer embert várnak Ferenc pápa április 30-i budapesti, Kossuth téri szentmiséjére – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek az MTI-nek. Ferenc pápa április 28–30. között látogat Magyarországra.

Erdő Péter ismertette: húszezer ülőhelyet tudnak biztosítani a Kossuth téren, de állva és a környező utcákban összesen több száz ezer ember is részt tud venni majd a pápai szentmisén. „Várjuk a híveket, zarándokokat határon innen és túlról” – mondta a bíboros, és reményét fejezte ki, hogy a „szélesebb rétegekhez is eljut” a pápai szentmise örömhíre. Erdő Péter szólt arról is: a pápalátogatás második napján, szombat este a Papp László Sportarénában Ferenc pápa körülbelül 15 ezer fiatallal találkozik majd. Egyházmegyénként fognak érkezni a katolikus iskolák és egyéb közösségek delegációi. A püspöki konferencia a héten beszéli meg, hogy melyik egyházmegyéből hány fiatal vehet részt az eseményen.

Erdő Péter elmondta, a Szent István-bazilikában és a Rózsák téri Szent Erzsébet-templomban tartott találkozókon a templomok befogadóképessége miatt korlátozott lesz a résztvevők száma, de a templomok előtti téren kivetítőn követni lehet majd az eseményeket. Amikor pedig Ferenc pápa kilép a templomból, ha nem is lehet majd személyesen beszélgetni vele, valamilyen formában itt is lehetőségük lesz a híveknek személyesen üdvözölni őt.

A bíboros a fiataloktól és minden hívőtől azt kérte, készülve a találkozóra, minden szentmise végén közösen kérjék Isten kegyelmét, hogy a Szentatya látogatása „valóban lelki megújulás forrása legyen”. Ehhez a püspöki konferencia kiad egy imádságot is – tette hozzá. 

A bíboros kiemelte: a fiatalokat különösen hívják a szombat esti találkozóra a Szentatyával a Papp László Sportarénába és a vasárnap délelőtti Kossuth téri szentmisére. Az ő felkészülésük fontos eleme, hogy az idei nagyböjtöt és húsvét ünnepét „komoly figyelemmel és lelkiséggel éljék át”, hogy ezzel az élménnyel megerősödve találkozhassanak Ferenc pápával – tette hozzá Erdő Péter.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2023-03-06: Magazin - :

János-passió Sepsiszentgyörgyön

A Kónya Ádám Művelődési Ház és a Romániai Szász Evangélikus Egyház Brassói Egyházközsége szervezésében egyházzenei koncertre kerül sor április 2-án, virágvasárnap 19.30 órakor a sepsiszentgyörgyi Krisztus Király-templomban.
2023-03-06: Magazin - :

Betiltották a TikTokot

Az Európai Bizottság és az Európai Tanács múlt heti intézkedéseit követően az Európai Parlament (EP) bejelentette: megtiltja munkatársai számára a kínai ByteDance tulajdonában álló TikTok alkalmazás használatát a vállalati eszközökön és a mobileszköz-szolgáltatásába bevont személyes eszközökön egyaránt.