Videokamerák a megyehatárokon — Farcádi Botond

2009. január 6., kedd, Közélet

Kamerákkal figyelik meg a megye bejáratait a bűnözés megelőzése érdekében — erről legutóbbi ülésén döntött a Kovászna Megyei Tanács. Az akciót a megyei rendőr-főkapitánysággal közösen bonyolítják le, az önkormányzat 100 000 lejt utalt ki a kamerák beszerzésére.

A határozat indoklása szerint a megyebejáratok megfigyelését a bűncselekmények növekvő száma indokolja. Idén például tizennyolc olyan bűncselekményt azonosítottak, amelyet megyén kívüliek követtek el, a garázdák minden esetben gépkocsival közlekedtek. Ráadásul egyre több olyan bűnözőt kapnak el, akit EU-tagállamokból tanácsoltak el különféle kihágások miatt. A kamerák elhelyezésének célja többek között a közbiztonság növelése, a közúti forgalom állandó megfigyelése, a balesetek tetteseinek, az autó-, faanyag-, kőlopások felfedése különösen Málnás, Mikóújfalu és Bükszád környékén, a veszélyes anyagok szállításának követése a megyében, a járművezetők és forgalmisták viselkedésének megfigyelése. A kezdeményezők hangsúlyozzák: megfigyelőkamerákról, nem pedig sebességmérőkről van szó.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?








eredmények
szavazatok száma 1546
szavazógép
2009-01-06: Belföld - x:

Belföldi hírek — Demeter J. Ildikó

Négy lej az euró
Újabb küszöböt lépett át tegnap a lej: a jegybank hivatalos árfolyama szerint egy euróért már több mint négy lejt kell kifizetni (egész pontosan 4,0296 lejt). Ez a legalacsonyabb érték 2004 novemberétől, és korántsem az alsó határ: a következő hónapokban várhatóan tovább veszít fizetőerejéből a nemzeti pénznem. Gazdasági elemzők szerint ez leghamarabb a külföldi termékek drágulásán fog meglátszani.
2009-01-06: Közélet - x:

Rosszul kezdődött az új esztendő — Bodor János

A kovásznai Téglavető utcában vasárnap este hét óra előtt pár perccel meggyúlt a 87 éves Fülöp Erzsébet háza. A tüzet a szomszédok vették észre, ők tárcsázták a 112-t, a központ riasztotta a kézdivásárhelyi tűzoltókat és a helybeli polgári tűzoltóságot.