Valaki hiányzik…

2023. március 17., péntek, Nyílttér

Valaki hiányzik, és úgy ment el, hogy nem is búcsúzott, még integetni se volt időnk.

Volt egy arc, aki Illyefalván őrködött, ha találkoztunk vele, mosolygott, hosszú-hosszú időn keresztül a református templom utolsó padjában ült vagy éppen álldogált, hallgatta Isten igéjét, az orgona dallamát, üdvözölte az övéit és örült annak, akivel éppen találkozott.

Különös volt az is, hogy minden falustársát elkísérte utolsó útjára, valamiért ott kellett lennie.

Igen, úgy tudott szeretni, sugárzott kedves arcáról. A maga egyszerűségében örült a mindennapoknak.

Az első emlékem róla édesanyjához társul, együtt sétáltak, a kötődés fonalai annyira szorosak voltak, hogy sokszor megirigyelhettük. Édesanyja halála után rendszeresen a sírnál találhattuk, soha nem engedte el magától. Egyszer csak eltűnt, egy autóbaleset áldozata lett. Egyik rokona vette gondozásba, immár bezárt kapuk mögött élte mindennapjait. Egyre kevesebbet láthattuk, olyankor például, mikor a Diakónia Keresztyén Alapítvány kedves ápolói heti rendszerességgel fürösztötték, öltöztették, gondoskodtak róla.

Állapota romlott, kórházba került, aztán a tél folyamán hazaszólította az Úr édesanyjához. A baróti temetőben nyugszik.

Kedves Zoli, az illyefalviak Jakó Zoltija, búcsúzunk tőled, egy kicsit másként, szerettünk volna méltó módon elköszönni.

Tudnod kell, hogy őrizzük emlékeinkben mosolyod, kedvességed, szerető lényed. Az a reményünk, hogy édesanyádra rátaláltál és boldogan sétáltok a Szebb Világ virágos mezején.

Isten nyugtasson, Zolti, emléked szívünkben őrizzük!

Fodor Imre

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1771
szavazógép
2023-03-17: Nyílttér - :

Feldobolyban magyar színekbe öltözött a templom

Magyar Hang – Magyar Szín címmel tartottak megemlékezést március 15-én 19 órakor Feldobolyban, ahol ez alkalomra magyar nemzeti színekkel világították meg a templomot.
2023-03-17: Közélet - Nagy D. István:

Nehezített terepen idén is

A gondoskodás költségvetésének nevezték el Kovászna Megye Tanácsa idei büdzséjét, de ez nemcsak szociális értelemben vett odafigyelést takar, hanem a közpénzzel való körültekintőbb bánásmódot is – állítja Tamás Sándor. A megyei önkormányzat vezetőjét arról kérdeztük a költségvetés elfogadása után, hogy melyek az önkormányzat prioritásai, mire számíthatnak idén a háromszékiek. Az elnök szerint noha már a tavaly, és idén is nehezített terepen mozognak, sok hátráltató tényezővel kell megküzdeniük, továbbra is tartják magukat ahhoz, hogy egyes bukaresti politikusokkal ellentétben nem költségvetési években, nem mandátumokban, hanem programokban gondolkodnak.