JégkorongHazai környezetben javíthatnak

2023. március 17., péntek, Sport

A hétfői vereséget követően a Pelle Torstensson irányította Háromszéki Ágyúsok a következő időszakban két hazai mérkőzést játszanak a román jégkorongbajnokság középszakaszában. Vasárnap 18.30-tól a Vladimir Kinga irányította Galaci CSM, jövő szerdán 18.30-tól a címvédő Csíkszeredai Sportklub látogat a Deme László Műjégpályára.

  • Fotó: Háromszéki Ágyúsok
    Fotó: Háromszéki Ágyúsok

„Hétfőn a Csíkszeredai Sportklub ellen érződött, hogy azt megelőzően hat hétig nem játszottunk mérkőzést. Megvoltak a helyzeteink, viszont későre ébredtünk. Biztató, hogy az emberelőnyöket sikerült kihasználnunk, két gólt is lőttünk, úgy érzem, lehetett volna szorosabb a címvédővel. Számunkra remek hír, hogy eltiltás után visszatér Molnár Zoltán, Horváth Pál és Szabó Ákos, így a hétvégén már jégre léphetnek. Továbbra is az elődöntőbe jutás a célunk, úgyhogy vasárnap mindenképp győznünk kell. A kapusteljesítmény meghatározó lehet a tapasztalt játékosokkal teletűzdelt Galac ellen, amelyet az alapszakaszban kétszer sikerült megvernünk. Rendkívül fontos, hogy a jégkorongozók kellőképpen felpörögjenek a soron következő találkozókra. Reméljük, a nézők is szép számban kilátogatnak a meccseinkre, amelyek izgalmasnak ígérkeznek, hiszen egyetlen mérkőzés sincs előre lejátszva” – fogalmazott Kernászt Huba, a Háromszéki Ágyúsok alelnöke. (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1817
szavazógép
2023-03-17: Máról holnapra - Nagy D. István:

Álságos békelovagok

Józan ember számára csakis az öröm forrása lehet, hogy idén március 15-e végre háborítatlan ünnep volt Székelyföldön is. Elmaradtak az utóbbi években már menetrendszerűvé vált, a magyar nemzeti lobogó kitűzéséért az önkormányzatokra kiszabott aránytalan prefektusi bírságok, ünnepi üzenetek érkeztek a román hatalom és többség részéről, és összességében semmi sem zavarta meg a márciusi ifjak, a ’48-as forradalom, majd az azt követő szabadságharc emlékének tisztes és méltó megidézését.
2023-03-17: Sport - :

Sepsi-SIC–Arad rangadóval zárul az alapszakasz (Női kosárlabda, Nemzeti Liga)

Az alapszakasz utolsó fordulójához érkezett a női kosárlabda Nemzeti Liga 2022–2023-as idénye, amelyben szombaton a címvédő Sepsi-SIC hazai környezetben, a Kézdivásárhelyi SE idegenben lép pályára. A kör rangadóját a Sepsi Arénában rendezik, ahol a zöld-fehérek a tabella második helyén álló Aradi FCC együttesét fogadják, a céhes városi kék-fehérek viszont Alexandrián vendégszerepelnek.